Csak az ítélethirdetés lesz nyilvános

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 30., szerda 10.00
Ügy tárgya: 
Tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 338/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Simonffy u. 10.
Tárgyaló: 
I. emelet/126-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Ítéletet hirdet a Debreceni Törvényszék annak a 63 éves debreceni vádlottnak az ügyében, akivel szemben tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A nyilvános előkészítő ülést követően ügyben a bíróság zárt tárgyalás rendelt el. A nyilvánosság kizárására erkölcsi okokból, illetőleg az eljárásban részt vevő kiskorú személyek, kímélete védelme érdekében került sor. A büntető ügy kiskorú sértettjeinek emberi méltósága és személyiségi jogai védelméhez fűződő érdeke jelen esetben ugyanis meghaladta az eljárás nyilvánosságához fűződő közérdeket.

A Debreceni Törvényszék 2022. március 30-án, szerdán 10 órakor hirdet határozatot. Ennek során csak az ítélet rendelkező részének kihirdetése lesz nyilvános, miután annak indokolásában foglaltak sértenék azokat az érdekeket, amelyeknek védelmében a zárt tárgyalást elrendelte a törvényszék. A hallgatóság, illetve a sajtó képviselői az ítélet rendelkező részének kihirdetését követően – az ügy bírójának felhívására – kötelesek elhagyni a tárgyalótermet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is szájat és orrot takaró maszk használata nem kötelező. Ettől függetlenül maszkot bárki jogosult használni, a maszkhasználat senkinek sem tiltható meg. Kérjük a médiatartalom-szolgáltatók munkatársait, hogy jelenléti szándékukat előzetesen regisztrálni szíveskedjenek a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál. A részvételi szándékot legkésőbb az eljárási cselekményt megelőző napon 16 óráig szíveskedjenek jelezni emailben a dobod@birosag.hu -n.  A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be!

Eljáró bíróság: