A vád szerint rokonai kényszerítettek prostitúcióra egy kiskorú lányt

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 20., szerda 10.00
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 149/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Simonffy u. 10.
Tárgyaló: 
I. emelet/123-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Debreceni Törvényszék annak a négy vádlottnak az ügyében, akikkel szemben emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati tényállás lényege szerint a kiskorú sértett rendszeresen tartotta a kapcsolatot féltestvérével, az elsőrendű vádlottal és annak édesanyjával, a másodrendű vádlottal. A rokonok két férfitól is pénzt kértek azért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal. Az egyik alkalomkor a két vádlott 2019 karácsonyán italozni kezdett a kislánnyal, aki akkor épp ott tartózkodott náluk. A másodrendű vádlott észlelte, hogy a sértett nagyon ittas állapotba került, ekkor telefonon felhívta egyik ismerősét, a harmadrendű vádlottat és közölte vele, hogy ott tartózkodik náluk a sértett, akivel pénzért cserébe szexuális kapcsolatot létesíthet. Később a harmadrendű vádlott gépkocsijával megérkezett a család házához, ahol a másodrendű vádlott kikísérte a sértettet és mondta neki, hogy szálljon be az autóba. A kislány annyira ittas volt, hogy ebbe belegyezett, majd a férfi átadott 8000 forintot a nőnek és a kislánnyal elhajtott egy közeli szeméttelepre. Útközben a harmadrendű vádlott kérdésére a sértett közölte, hogy ő még csak 12 éves. Amikor a fás, bokros területen megálltak, a férfi a sértettel közösült, majd visszavitte a kiskorút a rokonaihoz. Az ügyészség szerint másnap az első- és másodrendű vádlottak a sértettel közösen bementek Berettyóújfaluba, egy dohányboltba. A másodrendű vádlott ekkor elment telefonálni, majd pár perccel később visszaérkezett a negyedrendű vádlottal. Az elsőrendű vádlott mondta a sértettnek, hogy menjen el a férfival beszélgetni, eközben a negyedrendű vádlott átadott 10.000 forintot a kislány rokonának. A férfi és a sértett bement egy épületbe, amit a vádlott egy kulccsal is bezárt. A kiskorú ekkor kiabálni kezdett és kérte a férfitől, hogy engedje őt ki. A negyedrendű vádlott azt mondta a sértettnek, hogy addig nem engedi ki, amíg nem közösülnek. A sértett tiltakozott, azonban a férfit ez nem érdekelte, többször felszólította a 12 éves lányt, hogy engedelmeskedjen. A sértett végül eleget tett a követelésnek és a negyedrendű vádlott szexuális bűncselekményt követett el a kiskorú sérelmére. Az esetet követően a kislány visszament a dohánybolthoz és megkérte a féltestvérét, hogy ne szóljon hozzá, csak vigye őt haza. Miután hazaértek, a sértett kihallgatott egy telefonbeszélgetést, amely szerint az első- és másodrendű vádlottak hasonló célú találkozókat szerveztek a két férfival. A sértett ekkor döntött úgy, hogy haza megy a szüleihez. A kiskorú a történteket nagyon szégyellte, ezt csak 2020. február 20-án mondta el a rendőröknek, akik azért keresték, mert megszökött a lakásotthonból – fogalmaz a vád.      

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

                               Ítélethirdetés várható.

A bíróság épületében a maszkviselés és belépéskor a testhőmérséklet mérése nem kötelező. A maszk viseléséről mindenki maga dönthet. A tárgyalóteremben jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Az ügyben eljáró tanács elnöke a védőtávolság betartását az eljárási cselekmény megkezdését megelőzően ellenőrzi, szükség esetén meghatározza, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság)tartózkodhat. A tanács elnöke a járványügyi szabályokra tekintettel a tárgyalás lefolytatására vonatkozóan egyedi szabályokat is megállapíthat.

A tárgyalótermi protokoll betartása érdekében a hallgatóság és a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak létszáma korlátozható. Amennyiben a tárgyalótermi protokoll nem tartható be, a tanács elnöke a nyilvánosságot, a sajtót a törvényszék sajtószóvivőjén keresztül tájékoztatja.  A médiatartalom-szolgáltatók munkatársai továbbra is előzetes regisztrációt követően lehetnek jelen az előkészítő ülésen, tárgyaláson. Regisztrálni a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál van lehetőség. A részvételi szándékot legkésőbb az eljárási cselekményt megelőző napon 16 óráig szíveskedjenek jelezni emailben a dobod@debrecenit.birosag.hu -n vagy a 30/748-3847 telefonszámon.  A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be!

Eljáró bíróság: