A vád szerint marihuánát termesztett otthon anya és lánya

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 6., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer birtoklásának bűntette
Ügyszám: 
B. 205/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Simonffy u. 10.
Tárgyaló: 
I. emelet/126-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, társtettesként elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a 40 éves vádlott 2018 őszén Budapesten élt, de a hét egy részét Püspökladányban, édesanyja házában töltötte. A nő rendszeresen segítette édesanyját a megromlott egészségi állapota miatt és részt vett a családi vállalkozásban is. A nő 2018 őszén Budapesten ismeretlen forrásból kannabisz palántákat, valamint a növény termesztéséhez és neveléséhez szükséges berendezéseket vásárolt, amelyeket édesanyja püspökladányi családi házához szállított.

A két vádlott a kannabisz növények termesztésébe kezdtek. A szaporított növényeket előbb a házban felállított fóliasátorban nevelték, majd a kihajtást követően azokat elültették a kertbe. A 68 éves vádlott kezelte a fóliasátrakat és gondozta a növényeket. A vádlottak legalább háromszor szüretelték le a marihuána előállításához szükséges virágzatot és levelet – fogalmaz a vád.

A rendőrség a vádlottak püspökladányi házában 2019. október 18-án tartott kutatást, amely során a kertből és a lakóház különböző helyiségeiből, továbbá a 40 éves vádlott budapesti lakásából is illegális növényeket foglaltak le.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

A bíróság épületében a maszkviselés és belépéskor a testhőmérséklet mérése nem kötelező. A maszk viseléséről mindenki maga dönthet. A tárgyalóteremben jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Az ügyben eljáró tanács elnöke a védőtávolság betartását az eljárási cselekmény megkezdését megelőzően ellenőrzi, szükség esetén meghatározza, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság)tartózkodhat. A tanács elnöke a járványügyi szabályokra tekintettel a tárgyalás lefolytatására vonatkozóan egyedi szabályokat is megállapíthat.

A tárgyalótermi protokoll betartása érdekében a hallgatóság és a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak létszáma korlátozható. Amennyiben a tárgyalótermi protokoll nem tartható be, a tanács elnöke a nyilvánosságot, a sajtót a törvényszék sajtószóvivőjén keresztül tájékoztatja.  A médiatartalom-szolgáltatók munkatársai továbbra is előzetes regisztrációt követően lehetnek jelen az előkészítő ülésen, tárgyaláson. Regisztrálni a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál van lehetőség. A részvételi szándékot legkésőbb az eljárási cselekményt megelőző napon 16 óráig szíveskedjenek jelezni emailben a dobod@debrecenit.birosag.hu -n vagy a 30/748-3847 telefonszámon.  A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be!

Eljáró bíróság: