Kezdődik a Szeviép-ügy tárgyalása Debrecenben

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 17., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Csődbűncselekmény bűntette
Ügyszám: 
Bf. 68/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Simonffy u. 10.
Tárgyaló: 
Díszterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Törvényszéket jelölte ki végzésével a Kúria, a sajtóban „Szeviép-ügy”-ként említett büntetőper másodfokú eljárásának lefolytatására.  

A harmadfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék, mint másodfokú bíróság által meghozott ítéletét részben hiányosnak, részben felderítetlennek, illetve részben ellentétesnek találta az ügyiratok tartalmával. Az ítélőtábla álláspontja szerint ezt a részbeni megalapozatlanságot az igazságügyi könyvszakértői vélemény további kiegészítésével, a szakértő ismételt meghallgatásával lehetne kiküszöbölni. Bizonyítás felvételének a büntetőeljárás során a harmadfokú bíróság előtt azonban nincs helye, ezt megismételt eljárásban a másodfokú bíróság, jelen esetben kijelölés alapján a Debreceni Törvényszék végzi el.

Az ügyet fokozott sajtóérdeklődés kíséri. A Debreceni Törvényszék díszterme csak korlátozott létszámú hallgatóságot tud befogadni a járványhelyzet és a tárgyalótermi protokoll szabályai miatt. Kérjük, hogy a szerkesztőségek regisztrációval delegálják a   tárgyaláson részt venni kívánó kollégájukat.

Kérjük, hogy regisztrációs igényüket 2021. június 14-én, hétfőn 16 óráig juttassák el a Debreceni Törvényszék sajtószóvivőjének e-mail címére (dobod@birosag.hu). Kérjük, hogy a regisztrációs igényükben jelezzék, hogy pontosan hány fővel (szerkesztőség megnevezése, a kolléga neve és elérhetősége) vennének részt a tárgyaláson.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Tárgyalás.

 

Tájékoztató:

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, a személyek közötti 2 méteres védőtávolság betartása és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük a járványügyi szabályok maradéktalan betartását!

A Debreceni Törvényszék bírósági épületeiben tartózkodás rendjéről szóló 2020.EI.II.B.17/257. számú szabályzat értelmében a tárgyalóteremben jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Ennek figyelembe vételével az eljáró tanács elnöke az eljárási cselekmény megkezdését megelőzően szükség esetén meghatározza, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság)tartózkodhat. A tanács elnöke a járványügyi szabályokra tekintettel a tárgyalás lefolytatására vonatkozóan egyedi szabályokat is megállapíthat. A tárgyalótermi protokoll betartása érdekében a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak létszáma korlátozható.

Amennyiben a tárgyalótermi protokoll nem tartható be, a tanács elnöke a nyilvánosságot, a sajtót a törvényszék sajtószóvivőjén keresztül tájékoztatja. 

A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be!

Eljáró bíróság: