A vád szerint egy fiatal fiú menyasszonyi és koszorúslány ruhákat lopott egy hajdú-bihari településen

Tárgyalás időpontja: 
2021. február 2., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Lopás bűntette
Ügyszám: 
B. 70/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Püspökladány, Kossuth u. 30.
Tárgyaló: 
I. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Püspökladányi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint 2020. május 21-én a vádlott ittas állapotban betört egy biharnagybajomi családi házba, ahol a sértett esküvői ruhákat és különböző ajándéktárgyakat tárolt. A 18 éves fiatal bemászott az udvarra, majd a ház hátsó teraszának üvegajtaját betörte és bement az ingatlanba. A vádlott a szobákban körbenézett, majd az egyik helyiségből ellopta a sértett menyasszonyi és a koszorúslány ruháját, majd a házból távozott. A fiatal a két, együttesen 105.000 forint értékű ruhát, még aznap 1500 forintért el is adta egy ismerősének. A rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, akit 2020. május 25-én a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállítottak. A lopási kár lefoglalással és a sértett részére történő kiadással megtérült.

A vádiratban a Püspökladányi Járási Ügyészség szabadságvesztés büntetést indítványozott, amelynek végrehajtási fokozata börtön, valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a letartóztatásban lévő vádlottat a közügyek gyakorlásától.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

 

Tájékoztató:

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, a személyek közötti 2 méteres védőtávolság betartása és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük a járványügyi szabályok maradéktalan betartását!

A Debreceni Törvényszék bírósági épületeiben tartózkodás rendjéről szóló 2020.EI.II.B.17/257. számú szabályzat értelmében a tárgyalóteremben jelenlévőknek egymástól 2 méter távolságban kell lenniük. Ennek figyelembevételével az eljáró tanács elnöke az eljárási cselekmény megkezdését megelőzően szükség esetén meghatározza, hogy a tárgyalóteremben egyszerre hány fő (hallgatóság)tartózkodhat. A tanács elnöke a járványügyi szabályokra tekintettel a tárgyalás lefolytatására vonatkozóan egyedi szabályokat is megállapíthat. A tárgyalótermi protokoll betartása érdekében a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak létszáma korlátozható.

Amennyiben a tárgyalótermi protokoll nem tartható be, a tanács elnöke a nyilvánosságot, a sajtót a törvényszék sajtószóvivőjén keresztül tájékoztatja. 

Kérjük a médiatartalom-szolgáltatók munkatársait, hogy jelenléti szándékukat előzetesen regisztrálni szíveskedjenek a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál. A részvételi szándékot legkésőbb az eljárási cselekményt megelőző napon 16 óráig szíveskedjenek jelezni emailben a dobod@debrecenit.birosag.hu -n vagy a 30/748-3847 telefonszámon.  A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be!