A vád szerint egy debreceni szórakozóhely előtt fosztotta ki áldozatát

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 28., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette
Ügyszám: 
B. 270/2020
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./29-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a 34 éves vádlottnak az ügyében, akivel szemben kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A nő 2019. november 22-én 1 óra 30 perc körül megjelent egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen, ahol alkoholt fogyasztott. A vádlott 2 óra 20 perc körül kiment a szórakozóhely elé dohányozni, ahol észrevett egy erősen ittas, számára ismeretlen férfit. A nő odalépett a sértetthez és meghívta egy italra, valamint táncolni, azonban az orosz férfi angol nyelven közölte, hogy nem beszél magyarul. A nő ekkor belekarolt és italozni hívta a férfit. A vádlott a bárpultnál rendelt maguknak italt, majd a pultos a számlát a nő elé rakta, mire ő közölte, hogy a férfi fog fizetni és odatolta a sértett elé a blokkot. A sértett erre nem reagált, majd a nő közölte a pultossal, hogy a férfi ki fogja azt fizetni. A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy fizessen, különben elveszi a telefonját. Erre a férfi ittassága miatt nem reagált, majd a nő tapogatni kezdte a sértett ruházatát a pénztárca után kutatva. A férfi kiabálni kezdett a nővel és ellökte a kezét. A férfi kiment a szórakozóhely elé telefonálni, a nő pedig kifizette a fogyasztásukat. A vádlott a sértett után ment és számonkérte, hogy miért nem fizette ki a számlát és hadonászni kezdett a férfi irányába, aki eltolta magától a nőt. A vádlott ekkor nekiugrott az orosz férfinek, akit bántalmazott, majd mindketten a földre estek. A nő ekkor rátérdelt a földön fekvő férfi mellkasára, akit ököllel ütni kezdett. A szemtanúk közbeléptek, ekkor a nő abbahagyta a bántalmazást és visszament a szórakozóhelyre, majd „én elveszem a telefonját” felkiáltással ismét visszament a verekedés helyszínére, ahol a tanúk által felsegített dülöngélő sértett mellől, a földről magához vette a férfi elejtett telefonját és visszament a szórakozóhelyre.

A nő később visszament a sértetthez, akit a bántalmazást észlelő tanúk közrefogtak és támogattak, majd közölte, hogy elveszi az ittas férfi pénztárcáját is. A vádlott az orosz sértett ruházatát átkutatta, azonban ezt a tanúk felszólítására abbahagyta.

A rendőrök az esetről történt bejelentést követően igazoltatták a vádlottat, aki az intézkedés közben a csizmájából elővette a jogtalanul eltulajdonított telefont. A sértettet a mentők sérülései ellátása érdekében kórházba vitték. Könnyű sérüléseket szenvedett, de figyelemmel a bántalmazás módjára és a sérült testtájékra, a nő szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

Az ügyészség a vádlottal szemben 1 év 2 hónap börtönbüntetést indítványozott és azt, hogy őt a bíróság 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, a személyek közötti 2 méteres védőtávolság betartása és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük a járványügyi szabályok maradéktalan betartását!

Kérjük a médiatartalom-szolgáltatók munkatársait, hogy jelenléti szándékukat előzetesen regisztrálni szíveskedjenek a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál. A regisztráció hiánya esetén a médiatartalom-szolgáltató munkatársa az épületbe nem léphet be.

A bíróság a járványügyi intézkedés megtartása érdekében vagy egészségügyi válsághelyzettel összefüggő más okra figyelemmel hivatalból vagy az ügyész, a vádlott, a védő, a sértett, illetve a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt indítványára meghatározhatja a hallgatóság létszámát a tárgyaláson.

 

Eljáró bíróság: