Fizetés nélkül, angolosan távozott az ország 40 szállodájából

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 10., csütörtök 10.15
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Ügyszám: 
B. 37/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
Hajdúszoboszló, Kálvin tér 6/A
Tárgyaló: 
Emeleti tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hajdúszoboszlói Járásbíróság előkészítő ülést tart annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A férfi közel fél éven át országszerte különböző szállodákban szállt meg, majd fizetés nélkül távozott.

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2019. február 6-án szabadult ugyanilyen ügyben elrendelt letartóztatásából, majd hat nappal később ismét úgy vett ki egy szobát egy hajdúszoboszlói hotelben, hogy azért nem akart fizetni.

Volt, hogy a férfi álnéven az alkalmazottakat megtévesztve jelentkezett be a szállodák recepcióin, majd úgy vette igénybe a hotelek szolgáltatásait, hogy nem állt szándékában fizetni a szállásért, a különböző ellátásokért és szolgáltatásokért, arra anyagi lehetősége nem is lett volna. A vádlott 2019. február 12. és november 18. közötti időszakban összesen 40 szállodában 164 éjszakát töltött az ország különböző területein.

A vádlott legtöbbször interneten keresztül foglalt szállást három-öt napra, de a szállodai tartózkodása során többször meg is hosszabbította foglalását. A hotelekből általában az utolsó éjszaka előtti napon fizetés nélkül távozott és legtöbbször még aznap este megszállt egy másik településen lévő szállodában. A vád szerint D. A. Pécsen öt szállodában is így járt, de két-két alkalommal megfordult Hajdúszoboszlón és Sárváron is. A férfit, aki Szombathelytől Vásárosnaményig több tucat hotelt megkárosított, 2019. november 18-án egy veresegyházi szállodában elfogták, majd őrizetbe vették. A vádlott a 40 sértettnek összesen közel 3,5 millió forint kárt okozott, ami nem térült meg.

Az ügyészség a vádlottal szemben határozott ideig, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá azt, hogy közel egymillió forint erejéig rendeljen el a bíróság a vádlottal szemben vagyonelkobzást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

A bíróság épületében, így a tárgyalóteremben is saját, szájat és orrot takaró maszk, vagy kendő, sál viselése, a személyek közötti 2 méteres védőtávolság betartása és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Kérjük a járványügyi szabályok maradéktalan betartását!

 

Kérjük a médiatartalom-szolgáltatók munkatársait, hogy jelenléti szándékukat előzetesen a Debreceni Törvényszék Sajtóosztályának munkatársainál jelezni szíveskedjenek.

 

 

A bíróság a járványügyi intézkedés megtartása érdekében vagy egészségügyi válsághelyzettel összefüggő más okra figyelemmel hivatalból vagy az ügyész, a vádlott, a védő, a sértett, illetve a vagyoni érdekelt és az egyéb érdekelt indítványára meghatározhatja a hallgatóság létszámát a tárgyaláson.