Házuk teraszán egy 20 centiméteres pengéjű késsel végezte ki a feleségét

Tárgyalás időpontja: 
2020. március 4., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B. 25/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Simonffy u. 10.
Tárgyaló: 
I. emelet/123-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi és a felesége éveken keresztül kiegyensúlyozott kapcsolatban élt a Hajdú-Bihar megyében található házukban. A bűncselekmény napja, azaz 2018. október 8. előtti közel négy évben folyamatosan hűtlenséggel vádolta feleségét és ez az érzés szinte beteges szintre felerősödött benne. A férfi a feleségével még poligráfos vizsgálatot is csináltatott Budapesten, amely megállapította, hogy nem kérdőjelezhető meg a nőnek a férje iránti hűsége.

A férfi indulata ennek ellenére az évek során fokozódott és már nemcsak szóban, hanem tettleg is bántalmazta feleségét, akit számtalanszor megütött, megvert. A nő sérüléseket is szenvedett, azonban orvoshoz egy eset kivételével nem ment. Egy ideig a családtagjainak azt mondta, hogy elesett vagy beütötte magát, majd egy idő után már beszámolt a gyermekeinek az őt ért bántalmazásokról. A férfi 2016 novemberében egy nyújtófával testszerte bántalmazta feleségét, amely miatt büntetőeljárás is indult ellene, a Berettyóújfalui Járásbíróság pedig súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen is elítélte.

A vád szerint 2018 májusában a sértett és a vádlott között vita és veszekedés alakult ki a féltékenység miatt. A férfi bántalmazni akarta a nőt, azonban az akkor ugyancsak otthon tartózkodó egyik fiúk közéjük állt. Az asszony átszaladt a közelben lakó fiához, akinek elmondta a történteket. A vádlott rövid idő elteltével személygépkocsival a fia házához ment, magával vitt egy hosszú tőrkést, amivel hasba akarta szúrni az anyját védelmező fiát, aki el tudott lépni, így a szúrást elkerülte. A fiú ekkor apja mögé került és két kézzel átfogta a mellkasát, majd az egyik testvére is odaszaladt és neki sikerült kicsavarnia a vádlott kezéből a tőrt. Miután a fogásból elengedték a vádlottat, ő tovább szidalmazta a fiait és megöléssel fenyegette őket. Pár perc múlva a férfi már nyugodt hangnemben kérte vissza a tőrkést, amit fia megkeresett, majd átadta apjának, aki azt a tokba visszatette, beült az autójába és elhajtott.

A harmadik vádpont szerint 2018. október 8-án a férfi és felesége otthon tartózkodtak, a nő ebédet főzött a ház teraszán, az asztalon ezért több kés is volt. A vádlott a feleségével ismét vitatkozni kezdett, a férfi egyre agresszívabb állapotba került, majd az asztalról felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú kést és azzal a vele szemben álló sértettet szurkálni kezdte. Az első szúrások a sértett mellkasát érték, valamint a nő kezét, amit védekezésül maga elé tartott. A vádlott ezután a földön fekvő nőt nagy erővel még további 35 alkalommal testszerte, aki a helyszínen elvérzett és perceken belül meghalt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés. Felhívjuk a médiatartalom-szolgáltatók munkatársainak a figyelmét, hogy a tárgyalóba 8 óra 30 perckor a technikai eszközeiket betehetik.

Eljáró bíróság: