Kamu profil és álszerelem

Tárgyalás időpontja: 
2020. január 16., csütörtök 09.30
Ügy tárgya: 
Csalás bűntette
Ügyszám: 
B. 216/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./16-os tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a sértett 2018 januárjában megkérte 36 éves szomszédját, hogy állítsa be a számítógépét. A balmazújvárosi férfi így szerzett tudomást arról, hogy a nő egy internetes közösségi oldalon kapcsolatban áll egy külföldi férfival, aki arra kérte a sértettet, hogy bár távkapcsolatban élnek, de szerelmükre tekintettel utaljon át neki 1.300 dollárt. A vádlott elhatározta, hogy szomszédnőjét tévedésbe ejti úgy, hogy jogtalan haszonszerzés érdekében az ismert közösségi oldalon ennek a külföldi férfinak fogja kiadni magát a továbbiakban. A 36 éves férfi ezért a közösségi oldalon lévő profilok közül – a sértett tudta nélkül – letiltotta a külföldi férfi profilját, majd egy ugyanolyan felhasználónévvel ellátott fiktív profilt hozott létre, melyen keresztül felvette a kapcsolatot a szomszédnővel – fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint a sértett azért, hogy a levelezéseket követően az immár fiktív külföldi férfi elutazhasson hozzá 2018 januárja és 2018 áprilisa között a szomszédjának 5-6 alkalommal összesen 600.000 forint készpénzt adott át, hogy azt a vádlott továbbutalja a külföldi férfinak, mivel a nő úgy tudta, hogy a két férfi ismeri egymást.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Amennyiben a bizonyítási eljárás befejeződik, úgy ítélethirdetés várható.

Eljáró bíróság: