Betörés közben agyonverte a sértett kutyáját az egyik vádlott, aki társával együtt több bűncselekményt is elkövetett Álmosdon

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 25., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Kifosztás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 891/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./29-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a négy vádlottnak az ügyében, akikkel szemben kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség. A vádirat szerint az I. r. vádlott 2019. január 6-a előtt megjelent a sértett álmosdi házánál, majd a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakon bemászott a házba és eltulajdonított 150.000 forintot. Ezt követően K. R. egyik társával, a II. r. M. L.-el közösen 2019. január 7-én virradóra visszament a nő házához, amelynek bejárati ajtaját feltörték, majd elloptak egy kávéfőzőt és egy permetező gépet. A sértett 2 éves keverék kutyáját a vádlottak egy ismeretlen tárggyal agyonverték, az állat koponyája beszakadt, az eb elpusztult.

A második vádpont szerint K. R. 2019. március 5-én 21 óra körül egy Álmosdon egyedül élő 99 éves fekvőbeteg nő házához ment. A vádlott az alvó sértett fejénél lévő asztalon kutatott, amíg meg nem zavarták őt az idős nő rokonai, akik a bűncselekményt a házban elhelyezett kamrán keresztül látták és azonnal a helyszínre siettek.

A harmadik vádpont szerint az I.r., a II. r. és harmadik társuk F. M. 2019. április 5-én éjfél után betörtek Álmosdon egy élelmiszerüzletbe. K. R. és M. L. az üzletből főleg édességet lopott, míg társuk kint figyelt, majd mindhárman elhagyták a helyszínt. Pár nappal később április 14-én este K. R. és M. L. bemásztak két álmosdi ház udvarára is, ahonnan elloptak két kerékpárt, amit később Bagamér településen próbáltak meg eladni. Az egyik helyről nem csak a biciklit lopták el, hanem a nyitva hagyott bejárati ajtón bemenve elloptak a házból egy telefont és a sértett pénztárcájából készpénzt.

A két férfi április közepén Bagamérban a IV. r. vádlottnak akarták eladni a lopott kerékpárokat, aki azokat azért nem vette meg, mert nem volt rá pénze, azonban azt tudta, hogy bűncselekményből származnak – fogalmaz a vád.   

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Dr. Dobó Dénes sajtószóvivő, 36/30 748 3847

Dr. Veszprémyné Dr. Szajkó Márta sajtótitkár, 36/30 327 0464

email: sajto@debrecenit.birosag.hu, 36/52 526-755

Eljáró bíróság: