Kést rántott és megfenyegette a jegyellenőröket

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 14., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
B. 515/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
I. emelet/153-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2019. március 26-án 18 óra 54 perc körül Debrecenben utazott a 2-es villamoson, amikor az ellenőr elkérte tőle a menetjegyét. A vádlott ennek nem tett eleget, ezért a menetjegyellenőr elkérte a férfi személyi azonosító igazolványát. Ezt a vádlott megtagadta, mire az ellenőr telefonon keresztül rendőri segítséget kért. A 30 éves komádi lakos ekkor a Békessy Béla utcai megállónál hirtelen leszállt, azonban az ellenőr és a vele szolgálatot teljesítő három kollégája utána szaladt. Egyikük értesítette a rendőrséget, miközben a másik három ellenőr ismételten személyazonossága igazolására szólította fel a vádlottat, aki okmány helyett egy 9 centiméter pengehosszúságú rugós kést rántott elő a zsebéből, amit kinyitott és a sértettek felé tartva azzal fenyegetőzött, hogy megszurkálja őket. Az ellenőrök ekkor távolodni kezdtek. A férfi ezután felhagyott a további fenyegetéssel és elmenekült a helyszínről, messzire azonban nem jutott, mert a közelben a rendőrök elfogták.

Az ügyészség a vádlottal szemben 2 év börtönbüntetést – 5 évre felfüggesztve – indítványozott, amennyiben az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: