Megütötte szomszédját, akinek feleségét késsel üldözte az utcában és saját gyermekét is bántalmazta

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 19., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 697/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./30-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség.

A vádirat szerint 2018. december 11-én éjfél körül a vádlott vámospércsi házában hangosan hallgatta a zenét, amely miatt a szomszédjában lakó idős pár és a náluk tartózkodó unokájuk nem tudott aludni. Az asszony átszólt a vádlottnak, hogy vegye lejjebb a hangerőt, ekkor azonban az ittas állapotban lévő férfi káromkodni kezdett. Ezt meghallotta a nő férje, aki kiment a házból, majd ezt látva S. Cs. a két telket elválasztó drótkerítést lábával lenyomta, odaszaladt a férfihez, akit háromszor ököllel, nagy erővel a fején megütött. Az ütésektől a sértett a földre esett, felesége ekkor odalépett, felsegítette férjét a földről, közben a vádlott előtt mondta, hogy értesíti a mentőket és a rendőrséget. Az agresszív szomszéd ezt hallva gyorsan visszamászott a saját telkére, a letaposott drótkerítést pedig visszaigazította.  

A sértett próbálta csillapítani a vérzését, miközben felesége gyalog elindult egy közeli telefonfülkéhez, hogy értesítse a rendőrséget az esetről. A vádlott ezt látva magához vett egy 12 centiméter pengehosszúságú kést, majd a nő nyomába eredt. Amikor a férfi utolérte az asszonyt és a késsel a kezében azzal fenyegette, hogy levágja róla a ruhát és bántalmazni fogja, ha telefonálni mer. A nő a fenyegetés hatására megijedt és hazament a férjéhez, akinek elmondta történteket. A rendőrséget végül a házaspár unokája értesítette, aki az egyik utcában lakótól kért segítséget, majd telefonon bejelentést tett a rendőröknek, akik a vádlottat elfogták. A vád szerint a házaspár magánlaksértés miatt magánindítványt is előterjesztett.

Az ügyészség szerint S. Cs. 2018 október és november hónapban hetente többször is találkozott a sértettekkel, akiket megveréssel és megöléssel fenyegetett meg. A vádlott kijelentései komoly félelmet keltettek a házaspárban, attól tartottak, hogy a férfi beváltja ígéretét. 

A másik vádpont szerint S. Cs. élettársával közösen nevelte vámospércsi házukban öt kiskorú gyermeküket. A vádlott 2019. április 12-én délután ittas állapotban érkezett haza, majd kiabálni kezdett a nővel, aki szóvá tette, hogy miért itta el a pénzüket. A kiabálás miatt a kiságyban fekvő 1 éves gyermek megijedt és sírt.

A vádlott annak érdekében, hogy a kislányt elhallgattassa odalépett az ágyban álló gyermekhez, akinek az arcát tenyérrel megütött. A bántalmazástól a kislány még inkább sírt, ekkor őt az édesanyja kivette az ágyból, hogy megnyugtassa. Ezt a vádlott azonban nem engedte, megfogta az élettársa karját és kivezette őt a házból, majd oda bezárkózott az öt kiskorú gyermekkel. A nő a szüleihez sietett segítségért, majd nem sokkal később értesítették az esetről a rendőrséget – fogalmaz a vád.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: