Álmából felriadt idős asszony füléből tépte ki a fülbevalót

Tárgyalás időpontja: 
2019. június 3., hétfő 09.30
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Ügyszám: 
B. 417/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./29-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelet vádat a Debreceni Járási Ügyészség.

A vád szerint a vádlott ismerte a Hajdúhadházon lakó 75 éves asszonyt, akiről tudta, hogy egyedül él az ingatlanon lévő nyári konyhában. A vádlott 2019. január 15-én éjfél előtt a nyitott kapun keresztül bement az udvarra, majd benyomta a nyári konyha bejárati ajtaját és felkapcsolta a helyiségben a villanyt. Az idős sértett felébredt, felült az ágyban, B. J. ekkor odalépett az asszonyhoz és egy hirtelen mozdulattal kitépte az arany fülbevalót mindkét füléből, majd elmenekült.

Az ügyészség szerint a vádlott az eltulajdonított fülbevalókat másnap egy debreceni zálogházba beadta, ahol azokat később a nyomozó hatóság lefoglalta. A rendőrség a sértettnek kiadta az arany ékszereket, így a közel 23.000 forintos kár megtérült. A sértett bal fülén hámkarcolásos sérülést szenvedett a fülbevalók kitépése következtében, amely 8 napon belül gyógyult.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: