Jogosítvány nélkül, ittasan, főnöke traktorával ment sört venni

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 8., szerda 11.00
Ügy tárgya: 
Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B. 214/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Berettyóújfalu, Kossuth u. 33. szám
Tárgyaló: 
1-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Berettyóújfalui Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

 

A vádirat szerint a férfi 2018 májusától juhászként dolgozott a sértett alkalmazásában Berettyóújfalu közelében egy tanyán. Az ottani munkavégzéshez a sértett a tanyán tartott egy traktort, melyet a vádlott azonban nem vezethetett volna, mivel vezetői engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott 2018. május 27-én, a nap folyamán nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd 13 óra 30 perc körül – a sértett tudta és beleegyezése nélkül – elvette a traktor indítókulcsát és a járművel a tanyáról Berettyóújfaluba indult, hogy az egyik áruházban sört vegyen magának.

 

Az áruház parkolójában a rendőrök igazoltatták a vádlottat, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A helyszínen intézkedő rendőrök megállapították, hogy az erősen ittas férfi nem rendelkezik járművezetői engedéllyel. Az általa megvalósított engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a rendőrség őt 90.000 forint pénzbírsággal sújtotta, és 4 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől – fogalmaz a vád.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.