Emelkedő tétek, sportfogadáson elbukott százezrek

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 6., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Sikkasztás bűntette
Ügyszám: 
B. 97/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Hajdúszoboszló, Kálvin tér 6/A.
Tárgyaló: 
Földszinti tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Hajdúszoboszlói Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ügyészség vádirata szerint a 36 éves debreceni férfi Hajdúszoboszlón, egy szállodában éjszakai recepciósként dolgozott. Feladataihoz tartozott a kassza kezelése, valamint az ugyanott működő – egy egyéni vállalkozó által üzemeltetett – trafik esti zárásakor átadott bevételeinek megőrzése, egy széfben történő elhelyezése.

A vád szerint a férfi 2018. július 8-ról július 9-ére a recepción lévő kasszából eltulajdonított 270.000 forintot, amit el is költött.  

Második alkalommal 2018. július 14-ére virradó éjjel a vádlott a rábízott pénztárból kivett 200.000 forintot, majd a teljes összeget sportfogadásra költötte. Mivel a férfi a szerencsejátékon elbukta a pénzt, ezért úgy döntött, hogy a trafik ugyancsak rábízott bevételéből fogja az összeget visszapótolni, így a részére átadott közel 1.600.000 forintból eltulajdonított 200.000 forintot, amit betett a szálloda pénztárába.

A vádlott 2018. július 14-én éjjel a recepció kasszájából 300.000 forintot vett ki, amit egyből sportfogadásra költött, mivel azonban ezúttal sem nyert, a hiányzó összeget a trafik bevételéből pótolta és tette be a szálloda pénztárába. Z. Zs. másnap éjjel a recepció pénztárából már 1 millió forintot vett ki, amit nyomban ismét sportfogadásra költött és el is vesztett. A trafik korábbról megmaradt bevételét, több mint 1.100.000 forintot a férfi eltulajdonította, egy milliót visszatett a hotel pénztárába, míg a megmaradt pénzzel együtt munkaidő után bement a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra, ahol feladta magát – áll a vádiratban.   

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.