A vádlott ütötte, rúgta a sértettet és elvette a pénztárcáját

Tárgyalás időpontja: 
2019. április 23., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 1321/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt./30-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Tárgyalást tart a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirati tényállás lényege szerint 2018. november 11-én a hajnali órákban R. E. egy balmazújvárosi sörözőben elhatározta, hogy a sértett kabátjának belső zsebében lévő pénztárcát eltulajdonítja. A sértett kerékpárját tolva távozott a vendéglátóhelyről, a vádlott pedig követni kezdte a férfit. Egy közeli utcában R. E. előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütötte a sértettet, aki ennek hatására elvesztette az egyensúlyát és leült a földre. Ezt követően a 20 éves vádlott két-három alkalommal a férfi fejét ököllel megütötte, majd a kabátja belső zsebéből kivette a pénztárcát, amelyben 14.200 forint és a sértett személyazonosító és lakcím igazolványa volt. A sértett megkérte a támadót, hogy adja vissza a tárcát, ekkor R. E. a férfit a fején megrúgta, majd távozott. A vádlott a tárcából a pénzt út közben kivette, majd a pénztárcát a benne lévő iratokkal együtt egy füves területre dobta. A sértett a bántalmazás során 8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett – fogalmaz a vád.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

A tárgyaláson a bíróság igazságügyi szakértőt hallgat meg. Amennyiben a bizonyítási eljárás befejeződik, úgy perbeszédek és ítélethirdetés várható.

Eljáró bíróság: