Egy vita után hasba szúrta anyját

Tárgyalás időpontja: 
2019. március 4., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.48/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Simonffy u. 9.
Tárgyaló: 
I/123. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott egy elhúzódó vita után hasba szúrta az anyját, akivel sohasem volt jó viszonyban, kettejük konfliktusa már a vádlott gyermekkorától elkezdődtek. A sértett nyírábrányi családi házánál 2018. május 25-én a délelőtt a vádlott felkereste édesanyját és arra kérte, engedje meg azt, hogy egy ideig nála lakjon. Az anya a kérését megtagadta, de megengedte neki, hogy aznap ott maradhat, amíg a házban lévő dolgait összeszedi.

A vádlott és anyja között egész nap folyamatosak voltak viták és veszekedések, majd aznap 18 óra körül a sértett az udvarról bement ház egyik szobájába. A vádlott ekkor hátulról rátámadt a nőre, akinek a haját megragadta, majd szidalmazta. A sértett védekezett, kölcsönösen tépték egymás haját és ruházatát, miközben a vádlott az anyját a hajánál fogva behúzta egy másik szobába, ahol elővett egy konyhakést, amivel erőteljesen megszúrta a sértett hasát – fogalmaz a vád.

Az ügyészség szerint a sértett megragadta lánya kezét, amely során a kést elvette tőle, majd kiszaladt a házból, hogy segítséget kérjen a szomszédoktól. A vádlott ekkor telefonon bejelentést tett a rendőrségre, miszerint az anyja saját magát megszúrta. A mentők kórházba vitték a sértettet, akin életmentő műtétet hajtottak végre az orvosok. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes szúrt sérülést szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: