Bicskával fenyegetőzött a vonaton, a jegyvizsgáló és az utasok leteperték

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 28., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
B. 183/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 33.
Tárgyaló: 
2-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Berettyóújfalui Járásbíróság tárgyalást tart annak a vádlottnak az ügyében, aki ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. április 2-án délután Konyár-Sóstón ittas állapotban felszállt egy menetrend szerint Debrecen irányába közlekedő vonatra. A 19 éves férfi utazás közben hangosan kiabált, amely miatt a jegyvizsgáló többször rászólt, hogy hagyja abba zavaró viselkedését és felszólította, hogy a következő állomáson szálljon le.

A vádlott nem volt hajlandó leszállni a vonatról, azt mondta az ellenőrnek, hogy ha le akarja szállítani, akkor előveszi a kését. A férfi ezután elővett egy bicskát, amit kinyitott, de az egyik utas rászólt, ezért azt eltette. Miután a vonat megállt a konyári vasútállomáson a jegyvizsgáló és az utasok felszólították a vádlottat, hogy szálljon le, azonban ő tovább akart utazni, ezért kinyitotta a nála lévő bicskáját, amit a jegyvizsgáló felé tartott és elmozdította a többi utas felé is, majd azt állította, hogy használni fogja, ha le akarják szállítani a vonatról. A jegyvizsgáló és az agresszív utas között dulakodás alakult ki, majd a sértett segítségére siető utasok a vádlottat leteperték, a bicskát pedig elvették tőle. A dulakodás során az ellenőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett – fogalmaz a vád.

A 19 éves hosszúpályi lakos továbbra sem akart leszállni, követelte a bicskáját, majd elővett egy eldobható borotvát, azonban az utasok, rászóltak ezért azt eltette, végül az újabb felszólításra leszállt a vonatról.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Első tárgyalás.