Iskolásoknak árulta a Herbált

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 28., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette; 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával, csekély mennyiségű új pszichoaktív anyagra elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette
Ügyszám: 
B.148/2016
Tárgyalás helyszíne: 
4220 Hajdúböszörmény, Kossuth u. 1.
Tárgyaló: 
112-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádirata szerint B.Z. 2015 nyarától 2016 februárjáig egy új pszichoaktív anyaggal, „Herbállal” kereskedett. A vádlott a kábítószert zöld növényi törmelék formájában árulta, grammját ezer forintért. A drogot otthonában készítette el, majd kiadagolta és eladta. A vevők házhoz mentek a kábítószerért, cigarettapapírba csomagolták a növényi törmeléket, úgy fogyasztották – írja a vád.

A vádirat több konkrét vásárlót is megnevez, akik alkalmanként, vagy heti-napi rendszerességgel vásároltak a vádlottól.

2015 júliusa és 2015 decembere között egy helyi, 17 éves fiú is B.Z. törzsvevője lett, az ügyészség szerint 15-20 alkalommal vett a Herbálból. A középiskolás is ezer forintot fizetett grammonként és az éppen nála lévő pénz összegétől függött, hogy egy-egy alkalommal mekkora mennyiséggel távozott.

A B.Z. által árusított „Herbál” nevű pszichoaktív anyag AMB-FUMINACA vegyületet tartalmazott, amely 2015. júliusától új pszichoaktív anyagnak minősül – szögezi le a vádirat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Védőbeszéd. Ítélethirdetésre is sor kerülhet.