Halálos áldozatot követelt a pszichoaktív drog

Tárgyalás időpontja: 
2018. november 27., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.272/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
I/134-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint T. S. 2015 szeptemberében vásárolt 10 gramm ADB-FUBINACA nevű pszichoaktív anyagot egy ismeretlen személytől. Úgy tervezte, hogy a kábítószer egy részét elfogyasztja, másik részét pedig értékesíti.

Szeptember 5-én este hívta fel őt D.F., akivel később egy belvárosi nonstop élelmiszerbolt előtt találkoztak. A férfi csaknem 3 gramm kábítószert vásárolt a vádlottól, amellyel barátaihoz ment, hogy közösen fogyasszák azt el. A négy barát azonban a pszichoaktív anyag felszívása után nem sokkal rosszul lett, majd mindannyian eszméletüket vesztették. Az Országos Mentőszolgálat másnap kora reggel értesítette a rendőrséget arról, hogy egy férfi meghalt, három másikat pedig a DEOEC sürgősségi osztályára szállítottak. A férfi egyértelműen az ADB-FUBINACA által okozott mérgezésbe halt bele - áll a vádiratban.

T. S.-hez akkor este egy másik vevő hívása is befutott. P.I.-nek ugyanott - Debrecen belvárosában -, 10 ezer forint értékben adott el a pszichoaktív anyagból. A vevő két barátjával a Déri téren találkozott, ahol a frissen vásárolt kábítószer egy részét közösen elfogyasztották. Nem sokkal később mindhárom fogyasztó rosszul lett, ketten eszméletüket vesztették. Az OMSZ őket is a DEOEC sürgősségi osztályára vitte be, ketten életveszélyes állapotba kerültek a drogtól - írja a vád.

Az ügyészség szerint a vádlott és az ügy többi szereplője is rendszeresen kábítószerezett, már a vádbeli napot megelőzően is.

T. S.-t másnap délelőtt fogták el otthonában a rendőrök, ahol a házkutatás során több kannabisszal és más kábítószerrel szennyezett eszközt, illetve kisebb mennyiségű kábítószert is lefoglaltak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Perbeszédeket követően esetleg ítélet is várható.

Eljáró bíróság: