Marihuánával kereskedtek Debrecenben

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 9., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
Bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.905/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt.30.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint H. A. másodrendű vádlott egy ismerősén keresztül került kapcsolatba K-K. K. elsőrendű vádlottal. H. A. tudta a férfiról, hogy kábítószerrel kereskedik, azonban a forrása megszűnt, ezért 2017 márciusában felajánlotta a segítségét a beszerzésben. Másodrendű vádlott közölte, hogy Budapesten van egy ukrán ismerőse, akitől nagyobb mennyiségben tud marihuánát vásárolni, ezt pedig ő tovább tudja értékesíteni elsőrendű vádlottnak.

2017 tavaszán H. A. találkozót szervezett az ukrán kapcsolatával, akitől először 50 gramm marihuánát vásárolt 90.000 forint értékben, amit még egy budapesti bevásárlóközpont mellékhelyiségében eladott K-K. K-nak. A férfi ezt követően haza utazott Debrecenbe, hogy ott értékesítse a kábítószert. A vádlottak a megbeszéltek szerint folytatták a tevékenységüket, pár nap múlva már 100 gramm kábítószert szereztek be ilyen módon, majd másodrendű vádlott később már 200 illetve 300 grammot vett az ukrán kapcsolatától, amit továbbadott K-K. K.-nak, hogy azt debreceni szórakozóhelyek környékén értékesítse.

Az előzetes megállapodásuknak megfelelően 2017. június 20-án a két férfi ismét találkozót szervezett elsőrendű vádlott debreceni lakásában, azért hogy megkapja az előző napon megvett marihuánát. A rendőrök a kábítószer átadása közben ütöttek rajta a két férfin. H. A. ruházatának átvizsgálása során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a Budapestről hozott 280 gramm kábítószert.

A vádirat szerint elsőrendű vádlott lakóhelyén tartott házkutatás során 27,3 gramm tömegű kábítószert, kábítószer-prekurzort, illetve új pszichoaktív anyagot nem tartalmazó növényi törmeléket, továbbá új pszichoaktív anyaggal szennyezett digitális mérleget foglaltak le. A vádlott a növényi törmeléket arra szánta, hogy annak felületére oldószerben feloldott új pszichoaktív anyagot permetezzen, és azt értékesítse a fogyasztók részére – áll a vádiratban.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés

Eljáró bíróság: