Cirill feliratú gyógyszereket árult a piacon

Tárgyalás időpontja: 
2018. augusztus 29., szerda 10.30
Ügy tárgya: 
Egészségügyi termék hamisításának bűntette
Ügyszám: 
313/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
Fszt.33.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint B.T. a debreceni, Vágóhíd utcai használtcikk piacon 2017 szeptember 16-án ukrán feliratú tablettákat kínált eladásra, levelenként 200 forintért. Az egyikből 20 levéllel, levelenként 10 tablettát, a másikból 31 levéllel, levelenként 10 szem gyógyszert akart eladni. A készítmények láz és fájdalomcsillapító hatással rendelkező ún. metamizolt tartalmaztak. A metamizol hatóanyagú gyógyszerek Magyarországon vényköteles gyógyszerek, orvosi rendelvényre adhatók ki és gyógyszertáron kívül nem forgalmazhatóak – írja a vád. A vádlott által árusított összesen 510 tabletta egy személy szükségleteinek kielégítésére indokolatlan mennyiség – fogalmaz az ügyészség.

Az igazságügyi szakértői vélemény alapján a B.T. által árult tabletták egészségügyi terméknek, gyógyszernek minősülnek, Magyarországon azonban forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeztek.

A vádlott a cirill feliratos tablettákat ismeretlen személytől, ismeretlen körülmények között szerezte be – tartalmazza a vádirat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás

Eljáró bíróság: