A kórházban halt meg a körúti baleset sérültje

Tárgyalás időpontja: 
2017. október 2., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
715/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
I/153.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint H. Máté 2015 óta rendelkezett jogosítvánnyal. Szabálysértési eljárás nem indult korábban ellene, kisebb közlekedési szabálysértések miatt viszont hat alkalommal helyszíni bírságot kapott.

H. Máté 2017. január 11-én derült, napos időben, száraz úton, közepes forgalomban haladt Debrecenben, az Oláh Gábor utcán a Martinovics utca irányába. A Nagyerdei körút kereszteződéséhez érkezve azonban a STOP táblánál nem állt meg, hanem lassítva ugyan, de haladt tovább egyenesen. Nagy fokú figyelmetlensége miatt – írja a vád – nem biztosított elsőbbséget a neki balról – a Baksay utca felől - érkező személygépkocsinak. A vádlott autójával nekiment a másik jármű bal hátsó részének, ami miatt a sofőr elvesztette uralmát autója fölött, átsodródott a másik sávba, ahol összeütközött egy szembejövő gépkocsival.

A balesetben öten sérültek meg. A vétlen autó jobb hátsó ülésén utazó 69 éves férfi olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy két héttel később a Kenézy Kórházban meghalt. Az ügyészség szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét az idejekorán érkező orvosi segítség is csak meghosszabbíthatta, de nem menthette meg.

Korábbi beszámolók az esetről:

http://www.dehir.hu/bulvar/durva-baleset-az-olah-gabor-utcan-ketten-megserultek/2017/01/11/

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás

Eljáró bíróság: