Idős asszonyok fülbevalóit vette el

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 20., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
A bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, kifosztás bűntette, közokirattal visszaélés vétsége, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége
Ügyszám: 
B. 91/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt. 29.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási Nyomozó Ügyészség vádirata szerint L. Dávid 2016. januárja és 2016. októbere között hat alkalommal követett el bűncselekményeket idős – 65-84 éves korú - asszonyok sérelmére Debrecenben.

Az első vádpont szerint a vádlott 2016. október 11-én délután Debrecenben a gyalogosan közlekedő időskorú sértettet hátulról megközelítette. A sértett, akinek a kezében két csomag volt, éppen előrehajolt, amikor a vádlott az asszonyt hátulról a nyakánál fogva az alkarjával, erőszakkal visszahúzta, és a fojtó fogás közben a sértett füleiben lévő arany fülbevalókat jogtalanul eltulajdonította, majd elmenekült a helyszínről.

Egy másik alkalommal, 2016. szeptember 26-án délelőtt egy másik idős asszonyt követett, mögé lépett, és hirtelen mozdulattal kiszedte a sértett füleiből annak arany fülbevalóit, majd a helyszínről futva távozott.

A harmadik esetben, 2016. július 8-án, 15 óra körül egy padon ülő idős asszony mögé lépett, akinek 1 pár arany fülbevalóját hirtelen mozdulattal kivette, majd elfutott.

A negyedik vádpont szerint 2016. június 17-én a déli órákban a vádlott egy gyalogosan közlekedő idős nő után sétált, füleit hátulról erősen megfogta úgy, hogy az asszony megfordulni sem tudott, majd hirtelen mozdulattal kicsatolta arany fülbevalóit, s futva elmenekült.

Az ötödik vádpont azt az esetet taglalja, amikor L. Dávid 2016. június 7-én, kora délután, miután követte a sértettet, mögé lépett, majd hirtelen mozdulattal kivette a bal füléből arany fülbevalóját, majd a helyszínről futva távozott.

2016. január 11-én 14 óra 10 perc körül egy idős asszonyt követett, akinek a vállára akasztott bőrtáskáját – melyben többek között szemüvege, pénztárcája is benne volt – egy erős rántással lekapta, majd azzal elszaladt. A sértett eközben a jobb kezében lévő kosarat a vádlott irányába lendítette azért, hogy megakadályozza értékei elvételét, azonban egyensúlyát elveszítve a földre térdelt. A vádlott menekülés közben a táskából kivette a sértett pénztárcáját, majd a táskát egy társasház udvarára bedobta, ahol a nyomozó hatóság azt megtalálta. A vádlott a pénztárcában található ezer forintot kivette, és a pénztárcát az utcán eldobta.

A vádlott az idős asszonyoktól eltulajdonított ékszereket értékesítette, az azokért kapott pénzt saját céljaira fordította – tartalmazza a vádirat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Amennyiben a bizonyítási eljárás befejeződik, akkor perbeszédek és ítélet várható!

Eljáró bíróság: