Másodfokon a Darabos utcai trafikrablás

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 27., hétfő 10.00
Ügy tárgya: 
Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
Bf. 91/2017.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
122.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járásbíróság 2017. január 12-én hozott, nem jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében és 5 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki tavaly májusban késsel kényszerítette ki az eladótól egy debreceni trafik bevételét. S. Imre 5 évig a közügyeket sem gyakorolhatja és a büntetés kétharmad részének letöltése után szabadulhat feltételesen.

A tényállás szerint S. Imre 2016. május 14-én barátaival érkezett Hajdúböszörményből Debrecenbe, ahol egy panzióban szálltak meg. Másnap reggel a barátok hazamentek, és mivel a pénzük is elfogyott, S. Imre elhatározta, hogy bűncselekmény útján pénzt szerez. A panzióban magához vett egy konyhakést, elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni, de a pünkösdi ünnepek miatt szinte minden üzlet zárva volt. S. Imre azonban kifigyelte, hogy a Darabos utca elején található Nemzeti Dohánybolt nyitva van, és kevés a vásárló, így 10 óra 50 perc körüli időben bement a trafikba. A dohányboltban rosszullétre hivatkozott, vizet kért az eladótól, megitta, majd leült a pult végében található székre, és kért még egy pohárral. Miközben az eladó a vizet engedte neki, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a 6 cm pengehosszúságú kést, és azt jobb kezében tartva felszólította az eladót - „most add ide a bevételt!” kijelentéssel - a boltban található pénz átadására. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106.500 forintnyi papírpénzt odaadta a vádlottnak. S. Imre arra is figyelmeztette a trafik eladóját, hogy ne nyomja meg a pánikgombot, és ne hívja a rendőröket, majd távozott. Egy non-stop üzletben a boltosokkal taxit hívatott, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. A rendőrség azonban Hajdúvidet elhagyva a taxit feltartóztatta, és a vádlottat elfogta. S. Imrénél a rendőrök a pénzt és a kést is megtalálták.

S. Imre a bíróságon teljes, minden részletre kiterjedő beismerő vallomást tett és elismerte bűnösségét. A vádlott bocsánatot kért a sértettől is, amiért megijesztette. S. Imre vallomásán túl a sértett és a tanúk vallomásai, valamint a biztonsági kamera felvételei és a helyszínen rögzített nyomok is egyértelműen a bűnösségét igazolták.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Nyilvános ülés

Eljáró bíróság: