Támadás fényes nappal a főtér közelében

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 27., hétfő 14.30
Ügy tárgya: 
Szexuális erőszak, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
B. 277/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
151.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint M. Arnold és G. Róbert 2014. július 4-én Debrecenben, a Csapó utca környékén időzött, azt tervezték, hogy kerékpárt fognak lopni, amiből pénzt csinálnak. A vádlottak azonban nem találtak olyan biciklit, amelyet el tudtak volna vinni, így a főtér, majd a Hatvan utca felé vették az irányt. Az I. r. vádlott vetette fel, hogy „csináljanak egy komolyabb balhét, amiből jó pénzt lehet húzni.”

A vádlottak a Hatvan utcára érve látták meg a sértettet, aki a Nagyposta előtt sétált egy borítékkal és telefonjával a kezében. A két férfi feltételezte, hogy a borítékban pénz van, ezért eldöntötték, hogy elveszik tőle. A lány felé indultak, az I.r. vádlott menet közben azt kiabálta, hogy „helló cicababám van gazdád?”, a II.r. vádlott pedig „na most partiba vágjuk” megjegyzéssel közeledett a sértetthez – írja a vádhatóság. A nő szerette volna elkerülni a találkozást, ezért befordult a Hatvan utcát és a Déri teret összekötő átjáróba, ahová azonban a két férfi követte.

A vádirat szerint, amikor a két vádlott utolérte a nőt, M. Arnold az egyik oszlophoz szorította, és obszcén mondatot vetett oda neki. Miközben M. Arnold a falnak nyomta a sértettet, G. Róbert elvette a telefont és a borítékot, nézegetni kezdte a tartalmát, figyelte a járókelőket, illetve, hogy vannak-e esetleg rendőrök a közelben.

A sértett próbált szabadulni az I.r. vádlott szorításából, de a férfi simogatni kezdte, majd egy 8-10 centiméter hosszúságú konyhakést vett elő, és végigvágta a nő ruháját a mellkasától egészen a hasáig. A nő testét a kés több helyen is felsértette. Az I.r. vádlott szexuális tartalmú megjegyzéseket sugdosott a nyöszörgő sértett fülébe, próbálta egészen intim területen is megérinteni. A férfi felszólította arra is, hogy ne merjen kiabálni, közben a két vádlott végig gúnyosan nevetett. Végül otthagyták a bántalmazott nőt és a Hatvan utca felé elfutottak. A vérző sértett a főtér irányába rohant és ott kért segítséget.

A támadók menekülés közben a nőtől elvett borítékot eldobták, a mobiltelefont pedig 5 ezer forintért a használt piacon adták el.

Az ügyészség vádiratában megállapította azt is, hogy az M. Arnold által használt konyhakés emberi élet kioltására alkalmas.

Vádlottak: I.r. M. Arnold, II.r. G. Róbert József

 

Az esetről egy korábbi beszámoló:

http://www.dehir.hu/bulvar/fenyes-nappal-keseltek-meg-es-raboltak-ki-egy...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Ítélethirdetés

Eljáró bíróság: