Az egyetemi kollégiumban árulták a marihuánát

Tárgyalás időpontja: 
2017. február 13., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette
Ügyszám: 
658/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
I/100.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a harmadrendű vádlott, T. József 2011-től kezdve vásárolt és árult marihuánát. T. József a másodrendű vádlottal, O. Gáborral egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, 2014 elején. Megállapodtak abban, hogy a harmadrendű vádlott O. Gábornak nagyobb mennyiségű kábítószert ad el. A másodrendű vádlott másfél év alatt legalább 50 alkalommal, összesen 2500 gramm marihuánát vásárolt, több mint 3 millió 700 ezer forint értékben – írja a vád. A két vádlottat 2015 júliusában fogta el a rendőrség, ekkor 70 gramm gomba cserélt éppen gazdát.

A szintén budapesti P. György Zsolt - az elsőrendű vádlott - egyetemistaként került Debrecenbe és hallgatóként a Kassai úti kollégiumban lakott. Az elsőrendű vádlott családjának anyagi helyzete megromlott, ezért határozta el, hogy egyetemi diáktársainak kábítószert értékesít, így javítva helyzetét. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot O. Gáborral, akivel megbeszélték, hogy az elsőrendű vádlott heti-kétheti rendszerességgel, alkalmanként 50 gramm marihuánát vesz tőle, hogy aztán a saját hasznával továbbadja. Az elsőrendű vádlott legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett O. Gábortól, összesen 1 millió 800 ezer forintért – tartalmazza a vádirat.

P. György Zsolt a campus területén, egy rendezvényen ismerkedett meg H. Csabával, a negyedrendű vádlottal. Szóba került közöttük, hogy az elsőrendű vádlott marihuánát árul. Pár héttel később csörgött az elsőrendű vádlott telefonja, és az egyetem területén két csomag marihuánát adott el a negyedrendű vádlottnak. Másnap – 2015. május 19-én - ismét találkozót beszélt meg a két vádlott. Miközben H. Csaba a kollégium épülete mellett, az autójában ülve várta a szállítmányt, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai már a közelben várakoztak. P. György Zsolt újabb két csomag kábítószert hozott a negyedrendű vádlottnak, amit aztán a rendőrök a helyszínen le is foglaltak. Házkutatást tartottak P. György Zsolt kollégiumi szobájában is, ahol többek között digitális mérleget, tároló dobozokban, befőttes üvegben, nejlontasakokban pedig növényi törmelékeket találtak – írja a vád.

 

Az elfogásról annak idején több sajtóorgánum is beszámolt, íme egy közülük:

http://civishir.hu/bun/a-kollegiumban-volt-a-droglabor/0709153346

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás

Eljáró bíróság: