Darabos utcai trafikrablás

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 12., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette
Ügyszám: 
B.1193/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt. 15.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint S. Imre 2016. május 14-én érkezett Debrecenbe Hajdúböszörményből, barátaival egy panzióban szállt meg.  A vádlott – mivel reggel barátai hazamentek, és a pénzük is elfogyott – elhatározta, hogy bűncselekmény elkövetése útján pénzt szerez. Ennek érdekében május 15-én, a reggeli órákban a panzióban magához vett egy konyhakést, és elindult Debrecenben alkalmas helyszínt keresni- írja a vádirat.

A pünkösdi ünnepekre figyelemmel az üzletek zárva voltak. Azonban S.Imre kifigyelte, hogy a Darabos utca elején található Nemzeti Dohánybolt nyitva van, és kevesen keresik fel. 10 óra 50 perc körüli időben bement a trafikba, ott rosszullétére hivatkozva az eladótól vizet kért, azt elfogyasztotta, leült a pult végében található székre, majd kért még egy pohárral. Miközben az eladó a vizet engedte a részére, a vádlott felállt, a zsebéből elővette a 6 cm pengehosszúságú kést, és azt jobb kezében tartva az eladót a „most add ide a bevételt!” kijelentéssel a boltban található pénzösszeg átadására kényszerítette. Az eladó a kasszát kinyitotta, és az abban lévő 106.500 forintnyi papírpénzt a vádlottnak átadta.

S.Imre felszólította az eladót, hogy „ne nyomj meg semmilyen gombot, és ne hívd a rendőröket!”, majd a boltból távozott. Egy non-stop üzletben a boltosokkal taxit hívatott magának, a taxiba beszállt, először Hajdúböszörménybe vitette volna magát, majd az útirányt módosította Hajdúnánásra. Azonban Hajdúvidet elhagyva a nyomozó hatóság a taxit feltartóztatta, és a vádlottat intézkedés alá vonta – tartalmazza a vádirat.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Tárgyalás- vádirat ismertetés – amennyiben a bizonyítási eljárás befejeződik, úgy határozathirdetés

Eljáró bíróság: