Nem állt meg a STOP táblánál – gyerekek is megsérültek

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 3., kedd 13.00
Ügy tárgya: 
Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
1390/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Arany J. u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt. 33.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint M. Erzsébet 2016. július 26. délután négy utasával Hajdúböszörmény felől haladt a 4. számú főút irányába. A vezetési körülményekkel nem volt probléma: derült volt az idő, megfelelőek voltak a látási viszonyok, és sima, száraz volt az út felülete is.

A vádlott a kereszteződéshez érve - a vádirat megfogalmazása szerint – „nagyfokú figyelmetlensége folytán” nem ügyelt az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti jelzőtáblára és nagyobb sebességgel felhajtott a főútra, ahol összeütközött egy Nyíregyháza felé haladó autóval. A védett útvonalon közlekedő gépkocsi 90 km/h sebességgel haladt. Az ütközés következtében a vádlott járműve lesodródott az útról, és egy ház kerítésének ütközve, az oldalára borult.

Az autóban utasként egy gyermekkorú fiú és egy fiatalkorú lány súlyos, 8 – 12 hét alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlott és másik két utasa könnyebben sérült meg.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ előírásait, mert nem állt meg a kereszteződésben és nem adott elsőbbséget a főúton közlekedők számára – írja a vád.

Az ügyről több sajtóorgánum is beszámolt, íme egy közülük:

http://www.dehir.hu/bulvar/baleset-tortent-a-4-esen-hajduhadhaznal-gyere...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás

Eljáró bíróság: