Ciprusi áldozat és vádlott

Tárgyalás időpontja: 
2016. november 16., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
A sértett védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
B.1320/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt.16.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a vádlott 2016. augusztus 16-tól vendégségben tartózkodott a szintén ciprusi sértett debreceni bérelt lakásában.

Augusztus 17-én este még a sértett beleegyezésével egy alkalommal szexuális kapcsolatot létesítettek egymással, de ezt követően a nő egyértelműen közölte a vádlottal, hogy nem kívánja folytatni ezt a kapcsolatot, ezért amíg vissza nem utazik Ciprusra, átküldte őt a lakás másik szobájába aludni.

Augusztus 19-én a vádlott és a sértett a barátaikkal az éjszakai órákban szórakozni indultak, melynek során a vádlott enyhén, míg a sértett erősen ittas állapotba került. 20-án, hajnali fél négy körül együtt érkeztek vissza a sértett által bérelt lakásba. Az ittas állapotban lévő nőt a vádlott vitte be annak szobájába, azonban a férfi nem hagyta el a szobát, ő is benn maradt.

A sértett elaludt, a vádlott a korábbi felszólítás ellenére szintén a szobában maradt, majd elhatározta, hogy közösül az alvó sértettel. A vádlott az erősen ittas állapotban lévő sértett alvó, védekezésre, és akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva vele akarata ellenére két alkalommal közösült. A sértett felébredt, majd kiabálni kezdett a vádlottal, hogy mit csinál vele, majd elküldte a lakásból.

Vádlott: F.S. ciprusi állampolgár

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Nyilvános ülés

Eljáró bíróság: