Szexuális erőszak:hónapokon át nem merték elmondani

Tárgyalás időpontja: 
2016. október 12., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Tizenkettedik életévét be nem töltött, hatalmi befolyása alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szeméremsértés vétsége, szexuális visszaélés bűntette
Ügyszám: 
B.383/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Széchenyi u.9.
Tárgyaló: 
I/123.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott és élettársa – P.T. - 2012-től éltek együtt egy hajdúsámsoni tanyán, amely szolgálati lakásként működött. A pár ugyanis egy helyi állattartó telepen dolgozott.

A tanyán gyakran megfordult P.T. testvére, akivel a vádlott barátnője nagyon szoros kapcsolatban állt. A nővér 8 és 13 éves lányai – a két sértett - is nagyon ragaszkodtak nagynénjükhöz, illetve a vádlotthoz is. A két család rendszeresen összejárt, ott is aludtak több alkalommal a másiknál. Az ügyészség szerint F. Róbert Ádám ezt a bizalmas viszonyt kihasználva követte el a bűncselekményeket.

2015 elején a pár meglátogatta a két sértett családját. Míg az asszonyok beszélgettek, a vádlott bement a másik szobába és a 13 éves kislány mellé ülve intim testrészei közelében simogatni kezdte a gyermeket. Akkor hagyta csak abba, amikor a kislány eltolta a kezét. Eközben a sértett 8 éves húga mellettük aludt.

2015 júniusában a két kislány és édesanyjuk érkezett látogatóba a tanyára. A vádlott a házban kettesben maradt a 8 éves kislánnyal, az ölébe ültette a gyermeket és a kezét megfogva megpróbálta a nadrágján keresztül a nemi szervéhez érinteni. A sértett tiltakozott, nem értette, hogy mi történik vele, leugrott a vádlott öléből és kiszaladt a szobából – írja a vád. A kislány nagyon megijedt a történtek miatt, ezért senkinek nem merte elmesélni.

2015 júliusában a két kislány egy hetes nyaralásra érkezett a hajdúsámsoni tanyára. Az első este a vádlott az udvaron játszott, labdázott, fogócskázott a kiskorú sértettekkel. Játék közben úgy vette ki a labdát a 13 éves lány kezéből, hogy közben megsimogatta a melleit. Később bújócskázás közben a kislány fenekét simította végig, a gyermek eltolta a kezét. Másnap reggel egy hasonló helyzet ismétlődött meg, a kislány akkor is kiszabadította magát a vádlott öleléséből.

Egy másik alkalommal a 8 éves gyermeket a vádlott kísérte ki este a kivilágítatlan udvaron lévő WC-re, és amikor a kislány kijött a WC-ből, szembe találta magát a vádlottal, aki letolt nadrággal állt. Visszaindultak a házba, de a férfi csak akkor húzta vissza a nadrágját, amikor visszaértek a házhoz.

A két kislányban a történtek kellemetlen érzéseket váltottak ki, ezért a negyedik napon közölték, hogy nem akarnak tovább maradni és hazavitették magukat. A vádiratban az áll, hogy el akarták felejteni a történteket, ezért sem egymással, sem édesanyjukkal nem beszéltek róla hónapokon keresztül. Csaknem 3 hónappal később a 13 éves kislány, miután  a tévében hallott egy hasonló hírt, elmesélte a történteket édesanyja párjának. Ezt követően mondták el az édesanyának is, majd megtették a feljelentést.

Vádlott: F. Róbert Ádám

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

2. tárgyalás - tanúk kihallgatása

Eljáró bíróság: