Szexuális visszaélés

Tárgyalás időpontja: 
2016. szeptember 26., hétfő 10.00
Ügy tárgya: 
Felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette
Ügyszám: 
Bf.430/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Széchenyi u.9.
Tárgyaló: 
I/122.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járásbíróság 2016. június 21-én kihirdetett ítéletében 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a tanárt, aki egy balmazújvárosi általános iskolában kezdeményezett szexuális kapcsolatot 12 éves tanítványával. A Debreceni Járásbíróság K. Attilát felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében találta bűnösnek. A bíróság a vádlottat 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Az első fokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész azonban súlyosításért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre.

A bíróság a tényállást többek között a kiskorú sértett feljelentése, tanúvallomása, a vádlott teljes feltáró jellegű, beismerő vallomása, a házkutatásról és a lefoglalásról szóló jegyzőkönyvek, az igazságügyi informatikai szakvélemény és az eljárás során meghallgatott tanúk vallomása alapján állapította meg.

Eszerint K. Attila 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi intézményben testnevelő tanárként, de emellett edzői feladatokat is ellátott az iskola kézilabda csapatában. A kiskorú sértettel edzői minőségében került kapcsolatba. 2015 májusa és 2015 júliusa között a vádlott „az edzői-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott a sértettel”, és a közösségi oldal levelezőrendszerén keresztül rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött tanítványának. A kiskorú sértettel személyesen is tartotta a kapcsolatot, amelynek eredményeként a kislányban is érzelmi jellegű kötődés alakult ki a vádlott iránt. A tényállás szerint a vádlott a helyzettel és a tanári nevelői lehetőségeivel visszaélve a kialakult érzelmi viszonyt fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el. Pár hét elteltével többször is szájon csókolta a sértettet az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki, és egy alkalommal – a nyári szünet idején - találkozóra is hívta a 12 éves lányt. A lány a találkozóra nem ment el.

A vádlott szakmaiságát illetően egyébként sosem kapott panaszt az iskola vezetése, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották a férfit.

A bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A vádlott 2015 novemberétől volt előzetes letartóztatásban 2016. június 21-ig, jelenleg szabadlábon védekezhet. Vádlott: K. Attila

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Másodfokú eljárás - nyilvános ülés

Eljáró bíróság: