Halálos közúti baleset Mikepércsen

Tárgyalás időpontja: 
2016. május 19., csütörtök 08.00
Ügy tárgya: 
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége
Ügyszám: 
B.1624/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Arany János u. 25-31.
Tárgyaló: 
fszt.29.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint L. E. vádlott 2015. június 25-én 09 óra 19 perc körül az általa vezetett személygépkocsival Mikepércs, Petőfi utcán közlekedett Sáránd felől Debrecen irányába 55-60 km/h sebességgel. Haladása során a Petőfi utca 93. számú épület előtti útszakaszhoz érkezve legalább 3,1 sec. észlelési, cselekvési késedelemmel reagálta le az előtte, balról jobbra, az úttesten szabálytalanul átkelni szándékozó gyalogos sértettet, akit így a járműve első középső részével a forgalmi sáv közepén elütött.

A baleset során a gyalogos az úttest jobb oldalán található útpadkára esett és egyebek mellett olyan súlyos, traumás eredetű agyzúzódást, koponyatörést és koponyavérzést szenvedett el, melyek miatt a kórházba szállítást követően 2015. június 27-én elhunyt.

Amikor a sértett az úttestre lépett, a vádlott által vezetett gépjármű az elütés helyétől még mintegy 55-60 méter távolságban járhatott, melyre figyelemmel a vádlott az útszakaszra megengedett 50 km/h sebességhatáron belül közlekedve akár lassító fékezés alkalmazása mellett is elháríthatta volna a balesetet – áll a vádiratban.

 

 

 

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: