Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete

Tárgyalás időpontja: 
2016. január 20., szerda 14.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B.621/2014.
Tárgyalás helyszíne: 
4025 Debrecen, Széchenyi u.9.
Tárgyaló: 
I/100.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint az izlandi vádlott és a nigériai sértett szoros baráti kapcsolatban álltak. Mindketten a Debreceni Egyetem VI. éves orvostanhallgatói voltak, bérelt lakásban laktak Debrecenben, rendezett anyagi körülmények között.

2012. július 24-én a két nő együtt töltötte a délutánt, vásároltak, kozmetikushoz mentek. A sértett albérletéből késő este taxizott át a vádlotthoz, aki vacsorával várta. Maga tálalta az ételt, amibe - nem tudni milyen okból -, altatót kevert - írja a vád. Vacsora után filmeztek, majd F. B. az altató hatására rövidesen elaludt. Másnap reggel a sértett gyengének, elesettnek érezte magát, így a vádlott lakásában maradt, végigaludta a délelőttöt, míg nigériai barátnője ügyeit intézte a városban. Délután a vádlott hazatérte után felöltöztette a sértettet és hazavitte saját otthonába. F. B. továbbra is elesett állapotban volt, csak részlegesen emlékezett arra, ami vele történt. A két nő a délutánt a sértett lakásában töltötte. F. B. a hálószobában hason aludt, amikor E. C. F. magához vett egy csaknem fél kilós kalapácsot, ráült a nő lábára és hátulról fejbe verte. Az ütésre a nő magához tért, de védekezése ellenére társa újabb ütést mért rá. Dulakodás alakult ki a barátnők között, a sértettnek sikerült felállnia az ágyról, kicsavarta támadója kezéből a kalapácsot, majd menekülőre fogta. A vádlott hajánál fogva igyekezett visszarántani, de a sértettnek mégis sikerült kimenekülnie a lakásból. Útközben a házban lakóktól próbált segítséget kérni, de nem járt sikerrel, végül kijutott a társasház udvarára, átment egy másik lépcsőházba és ott talált segítőre. Menekülés közben végig nála volt a kalapács és mindenhol vérnyomokat hagyott maga után.

A szomszéd leültette a kalapácsot szorongató nőt, próbálta a történtekről kérdezni, közben hívta a mentőket, akik aztán a rendőrséget is értesítették. A sértettet a Kenézy Kórházba kellett szállítani, a nő feje két helyen repedt meg a kalapácsütések hatására. A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat már nem találták ott, de az elkövetés eszközét lefoglalták. A vádirat szerint a sértettnél életveszélyes állapot nem alakult ki, a bántalmazás maradandó testi károsodást, egészségromlást nem okozott, viszont a vádlottnak - szándéka szerint - számolnia kellett azzal, hogy súlyos, életveszélyes sérülést okozhat. A vizsgálatok azt is kimutatták, hogy F. B. szervezetébe valószínűleg több altató tabletta is került. A bántalmazás indítéka egyébként az eljárás során nem derült ki. Vádlott: E.C.F.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: