10 forintot akart elrabolni

Tárgyalás időpontja: 
2015. március 26., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
Fk. 35/2015.
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Iparkamara u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. 3.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott és a sértett iskolatársak voltak egy balmazújvárosi általános iskolában. 2014. szeptemberében a vádlott a hetedik, a sértett a hatodik osztályt kezdte el.

2014. szeptember 11-én fk. M. Gyula az iskola sportpályáján odament a "nála gyengébb fizikumú" sértetthez. A. Cs. megtudta, hogy a vádlott pénzt akar szerezni valakitől, ezért a nála lévő, a reggeli vásárlásából megmaradt 10 forintját oda akarta adni a féltestvérének, aki a közelében tartózkodott. A sértett azt szerette volna, hogy a vádlot ne találja meg nála a pénzt. A vádlott azonban felfigyelt a pénzcsörségre - írja a vádirat - és felszólította a fiút, hogy adja át neki. A sértett nem tett ennek eleget, ezért a vádlott úgy reagált, hogy ha ellenkezik, bántalmazni fogja, vagy megöli. A sértett a fenyegetés ellenére sem engedett. Fk. M. Gyula ezen felindulva négyszer megfejelte a fiút, aki megszédült és hátratántorodott. A vádlott erre arcánál fogva ellökte magától a sértettet. Egy másik iskolatárs lépett ekkor közbe, lefogta a vádlottat, így a bántalmazás nem folytatódott.

A. Cs. végül a tőle követelt 10 forintot sem adta át M. Gyulának. A fiú hátán és arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Vádlott: Fk. M. Gyula

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás (ítélethirdetés is lehet)

Eljáró bíróság: