Kirívóan brutális gyilkosság Nyíregyházán

Tárgyalás időpontja: 
2015. január 26., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés
Ügyszám: 
B. 70/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
I/100.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádirata szerint K. László Zsolt és B.M. több éven át éltek együtt, kapcsolatuk azonban a vádlott játékszenvedélye miatt megromlott, végül a nő el is költözött közös otthonukból. A férfi nem tudott belenyugodni a szakításba, ezért arra kérte a nőt, hogy vasárnaponként hadd látogassa meg. B.M. megengedte neki.

Időközben a sértettnek egy új párkapcsolata kezdett kialakulni a munkahelyén, egy kollégájával, amiről a vádlott is tudomást szerzett.

2012. szeptember 30-án, vasárnap a vádlott éppen a nőnél volt látogatóban, amikor új udvarlója “közvetlen hangvételű” sms-t küldött neki, a nő azonnal, hasonlóan válaszolt az üzenetre. Az üzenetváltásnak a vádlott is szemtanúja volt, rosszul esett neki a dolog, szemrehányást is tett miatta, összeszólalkozott a nővel, majd elment.

Másnap a vádlott a történtek miatt újra felkereste volt élettársát, aki a munkából hazaérkezve beengedte magához a férfit. A vádlott a lakásban rátámadt a sértettre, kézzel és egy ismeretlen eszközzel többször, nagy erővel megütötte. Ezután egy kést vett magához, többször megsebesítette, megszúrta és elvágta a nyakát – írja a vádhatóság. Hogy másra terelje a gyanút, kinyitogatta a lakásban a szekrények ajtaját, mintha kutatott volna ott valaki, a magatehetetlen, erősen verző sértettet pedig behúzta a szobába.

Ezt követően próbált összetakarítani, majd kulcsra zárva maga mögött az ajtót, távozott a lakásból.

A sértett testén az orvos szakértők csaknem 20 sérülést találtak, eltört a koponyacsontja, a kés átvágta a nyaki főverőerőeret, a nyaki fővisszért és részben az áldozat nyelőcsövét is – áll a vádiratban. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életét a gyors orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ügyészség szerint a vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, kirívó brutalitással hajtotta végre a gyilkosságot.

Vádlott: K. László Zsolt

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

08.30 védőbeszéd, 11.00 ÍTÉLETHIRDETÉS

Eljáró bíróság: