Debrecen - vesztegetési ügyre kirendelve

Tárgyalás időpontja: 
2015. január 14., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Debreceni Törvényszék egyik katonai bírája a Fővárosi Törvényszékre kirendelve tárgyalja V. László vesztegetési ügyét, amelynek 22 vádlottja van. A vádlottak zöme civil, de van a vádlottak között rendőr, tűzoltó és pénzügyőr is, ezért katonai tanács folytatja le az eljárást.

Az eljárásra a legszigorúbb minősítés vonatkozik, ezért zárt ajtók mögött folynak majd a tárgyalások. Miután a 90 oldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus és a vádiratismertetés sem nyilvános.

A sajtó csak az eljárás végén, az ítélet rendelkező részének felolvasásakor lehet jelen, az indoklás már nem nyilvános. Az újságírók legfeljebb a bírósági folyosón tartózkodhatnak, információt azonban az ügy érintettjei sem adhatnak ki, a titoktartási kötelezettség ugyanis őket is köti.

Az ügy iratai egyébként 70 – 80 ezer oldalt tesznek ki.

A következő hónapokra 10 tárgyalási napot tűzött ki a bíró.

A tárgyalások minden alkalommal Debrecenben lesznek, de ha a praktikus információkon túl egyéb iránt is érdeklődne valaki, akkor azt fővárosi ügy lévén Póta Péternek, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivőjének kell jeleznie!

Egy korábbi cikk az ügyről:

http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/vizoviczki-ugy-zart-ajtok-mog...

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Fővárosi Törvényszék eljárása!

Érdemi információ: Póta Péter, sajtószóvivő, Fővárosi Törvényszék 

Eljáró bíróság: