Lopássorozat Kabán

Tárgyalás időpontja: 
2014. szeptember 23., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Lopás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B. 69/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Püspökladány, Kossuth u. 30.
Tárgyaló: 
1. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Püspökladányi Járási Ügyészség szerint a vádlottak 2013 folyamán több lakóházba törtek be Kabán. Az I.r. vádlott 2013 júliusában a nyitott kiskapun és ajtón át ment be egy házba, egy mobiltelefont, 50 ezer forint készpénzt és cigarettát vitt el.

2013 szeptemberében a két vádlott a kerítésen átmászva egy lakóház melléképületét vette célba. Egy zsákba és egy szatyorba rakták össze a kiszemelt szákmányt: motoros fűrészt, flexeket, akkumulátort, a tulajdonos azonban megzavarta őket és az összerakott holmit hátrahagyva elmenekültek a helyszínről.

A II.r. vádlott 2013 októberében ismeretlen társával újra a kerítésen át jutott be egy újabb kabai portára. Felfeszítették a ház hátsó ejárati ajtaját, és kutatásba kezdtek. Több ékszerrel sikerült távozniuk, elvittek női aranyfülbevlót, több női gyűrűt – köztük karikagyűrűt is - , nyakláncopkat, medálokat és még egy gyermek arany fülbevalót is. Több mint 100 ezer forint kart okoztak a sértettnek.

A lopásokon túl az ügyészség R. Józsefet kitartottság bűntettével is vádolja. A férfi ugyanis munkahellyel nem rendelkezett, bevétele a lopásokon kívül nővérétől származott, aki Bécsben dolgozott prostituáltként. A nő rendszeresen küldött haza pénzt testvérének, aki így részben vele tartatta el magát – írja a vádirat.

R. Tibor ellen kisebb értékre elkövetett lopás vétsége, R. József – mint különös visszaeső - ellen pedig többek között kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás és kitartottság bűntette a vád.

B. Tibor és R. József elfogását követően a sajtó is foglalkozott a kabai lopássorozattal, nagy rendőri jelenlét mellett felvonulást is tartottak, hogy felhívják a figyelmet a település közbiztonságára.

Vádlottak: I.r. B. Tibor, II.r. R. József

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

1. tárgyalás