Motorral ment bankot rabolni Földesre

Tárgyalás időpontja: 
2014. június 11., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Fegyveresen elkövetett rablás
Ügyszám: 
B. 30/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Püspökladány, Kossuth u. 30.
Tárgyaló: 
1. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügyészség szerint B. Zoltán 2013. július 20. körül vásárolt meg egy ezüstmetál robogót ezüst bukósisakkal egy mikepércsi férfitól. A vádlott kérésére adásvételi szerződés nem készült.

Néhány nappal később azt közölte az eladóval, hogy élettársának nem tetszik a motor, ezért hagyja fenn a hirdetést az interneten, csak javítsa át a telefonos elérhetőséget az ő mobilszámára. Ennek a kérésnek az eladó eleget is tett.

2013. július 25-én kora délután B. Zoltán a robogóval Földestre ment, és leparkolt a helyi takarékszövetkezeti fiók előtt. A kirendeltségen ügyfél nem volt, csak a pénztáros ült odabent, amikor a férfi belépett. Gyors léptekkel ment a pénztárhoz és egy dobozt az üveg fölött bedobva erélyesen azt mondta: „rakd be a dobozba a pénzt”. A vádirat szerint a takarékszövetkezet dolgozója visszakérdezett, így B. Zoltán kezében egy fegyvernek látszó tárggyal megismételte követelését. A dolgozó megijedt, így a páncélszekrény felső fiókjából a dobozba pakolta a pénzt. A vádlott azonban többet akart, de a pénztáros közölte vele, hogy a páncélszekrény időzáras, így arra várni kell. Kiadta a pénzes dobozt a vádlottnak, aki el is indult kifelé. Az ajtóból azonban visszaszólt: „10 percig nem szólsz senkinek, mert különben megtaláljuk a családodat” – áll a vádiratban, aztán kilépett és a robogóval elrobogott.

A motort egy Berettyó menti erdőben rejtette el, ahol gallygyűjtők találtak rá 2013 augusztusában. A férfi élettársának azt mondta, hogy a robogót eladta, az asszonynak pedig még egy nagyobb összeget is átadott.

A pénzintézetből egyébként a vádlott 1 millió 749 ezer forintot rabolt el, a kár nem térült meg.

Vádlott: B. Zoltán

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Bizonyítási eljárás folytatása. Ha nincs újabb indítvány, délután ítélethirdetés is lehet!