Szemérem elleni erőszak: 10 éves áldozat

Tárgyalás időpontja: 
2014. március 31., hétfő 10.00
Ügy tárgya: 
Felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött sértett sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
B. 590/2013
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 24. Debreceni Ítélőtábla (!!)
Tárgyaló: 
fszt.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott: T. András
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a 10 éves sértett még 2004 nyarán a vakációból két hetet a vádlott családjánál töltött.
A nyaralás harmadik napján, a család szokásainak megfelelően ebéd után aludni tért mindenki. A vádlott a nagyágy egyik szélén feküdt, középen saját, 5 éves lánya, az ágy másik szélén pedig a sértett. Miután a sértett elaludt, T. András az ágy fölött átnyúlva a sértett alsóneműjébe nyúlt és simogatni kezdte. B. felébredt a mozdulatra, de a férfi befogta a száját és még mintegy 10 percen át simogatta a kislányt, száján tartva a másik kezét – áll a vádiratban. A kislány félt a vádlottól, ezért sem ellenkezni nem mert, sem szólni bárkinek is a történtekről. A vádlott feleségének csak annyit mondott, hogy szeretne hazautazni, mivel azonban a vádlott eljátszotta az útiköltségre szánt pénzt, a kislány nem tudott hazamenni.
A férfi nem állt le. Másnap este, miután a családtagok elaludtak, újra a kislány alsóneműjébe nyúlt, sőt szájon is csókolta. A molesztálás még két este megismétlődött, utolsó alkalommal azonban a vádlott már nem elégedett meg a kislány intim zónájának simogatásával, kezébe vette a gyermek kezét és 5-10 percen át arra kényszerítette, hogy kezében a gyermek kezét tartva merev nemi szervét simogassa. Olyan erővel tartotta a gyermek kezét – áll a vádiratban -, hogy a kislány nem tudott szabadulni a szorításból. Rákövetkező nap a sértett hazautazott, de továbbra sem mert beavatni senkit a történtekbe. Évekkel később – még általános iskolásként – lelki traumája miatt az iskolai pszichológushoz fordult, neki mondta el az esetet. 2012 őszén szülei előtt véletlenül szólta el magát, az ő hatásukra aztán ekkor feljelentést is tett. A vádhatóság kitér arra, hogy a sértett még most is érzi a cselekmény hatásait: az emlékek felidézése jelenleg is felzaklatja, szégyenérzettel tölti el, a szexualitással kapcsolatban szorong, szexuális élete kiegyensúlyozatlan, az átélt eseményekhez kapcsolódóan rémálmai vannak. A sértett most 20 éves.
T. Andrásnak nem ez az első ilyen esete. A Debreceni Járásbíróság 2014 februárjában bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, ezért - nem jogerősen - halmazati büntetésül 9 év 10 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A férfi feleségének unokáját molesztálta, aki testvéreivel együtt került hozzájuk a gyámhivatal döntése nyomán. 2012 őszén a vádlott a nemi szervét az alvó gyermek szájába tette és beleélvezett a - közben felébredő - 12 éves kislány szájába. Ezt követően a latex nadrágját a kislány tiltakozása ellenére lerángatta és a nemi szervét nyalni kezdte. Néhány héttel később közösülni is próbált a kislánnyal. A gyermek félt a vádlottól, így csak 2013 januárjában mert beszélni a történtekről. Ekkor édesapja számon kérte T. Andrást, aki közölte: „Pisti, igen, szerelmes vagyok a lányodba, nem tudom, mit csináljak, össze vagyok zavarodva”. A családi szembesítés után a vádlott törni-zúzni kezdett a házban, úgyhogy kihívták rá a rendőrséget.
A vádlott mindvégig tagadott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Ítélethirdetés

Eljáró bíróság: