Bedrogozva az óvodában - másodfokon

Tárgyalás időpontja: 
2014. április 3., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Hivatalos személy elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
Bf. 35/2013
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
I/104.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott: Cz. Győző
2012. október 25-én pártfogó felügyelet elrendelése mellett első fokon 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a férfit, aki még 2011. január 14-én reggel kábítószer hatása alatt bement Püspökladány egyik óvodájába. A bírósági eljárás során kiderült: a debreceni férfi egy buliba érkezett Püspökladányba, ahol marihuánát és szintetikus drogokat is fogyasztott. Reggel az utcán egy nagypapa nyomába szegődött, aki óvodába vitte az unokáját és egészen az intézményig követte őket. A vádlott azt hallucinálta, hogy az ő gyermeke is abba az óvodába jár.
Előbb az óvónők, majd a karbantartók próbálták elküldeni, de ő lecövekelt egy csoportszoba előtt. Az óvónők rázárták az ajtót a bent lévő gyerekekre, közben hívták a rendőrséget.
Két egyenruhás érkezett a helyszínre, ők ekkorra már az udvaron találtak rá a vádlottra, akit megpróbáltak igazoltatni. A férfi azonban egy biciklijét kitoló szülőre igyekezett ráirányítani a figyelmet – „biciklitolvaj”. Megpróbált visszamenekülni az épületbe, de nagy nehezen falhoz állították. Cz. Győző azonban folyamatosan ellenállt, míg végül kiszabadult a rendőrök fogásából és kirohant az utcára. A vádlott éveken át küzdősportra járt és kézilabdázott, ettől függetlenül a tanúk is alig akartak hinni a szemüknek, amikor az udvaron a rendőrök elől menekülve helyből átugrotta az óvoda másfél méteres kerítését. A rendőrök előbb autóval, majd gyalogszerrel mentek utána és ismét megpróbálták elfogni. A vádirat tartalmazza azt is, hogy a rendőrök a vádlott ellenállása miatt egy önvédelmi fogással kényszerítették földre, megbilincselni viszont nem tudták, mert folyamatosan rúgott, egyik kezét pedig maga alá szorította. Intézkedés közben megszerezte az egyik járőr gáz spray-jét és közvetlenül arcon fújta az egyik rendőrt. Miután az egyenruhások még előtte erősítést kértek, újabb négy rendőr érkezett a helyszínre. Végül a bedrogozott férfit hatan tudták úgy lefogni, hogy megbilincseljék. A gázspray-vel arcon fújt rendőr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Ítélethirdetés

Eljáró bíróság: