Szó nélkül ütött

Tárgyalás időpontja: 
2014. március 12., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
B. 682/2012
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Széchenyi u. 9.
Tárgyaló: 
fszt. 10.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott: S. Csaba
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott és a sértett ismerték egymást, a vádlott féltestvére a sértett közvetlen szomszédságában lakott, Debrecenben.
A bűncselekmény előtt egy héttel S. Csaba még különböző szerelési munkákat is végzett a 67 éves sértett házánál. Konfliktusuk soha nem volt.
2012. június elsején késő este az erősen ittas vádlott becsengetett a sértetthez, majd a nyitott kiskapun át a bejárati ajtóhoz ment. Amikor az idős férfi ajtót nyitott, S. Csaba minden előzetes szóváltás nélkül egy kb. félméteres vasrúddal nekiesett a házigazdának. Legalább nyolc alkalommal ütötte meg a férfit, főleg a fejére és védekező karjára célozva. Amikor a sértett összeesett, a vádlott otthagyta. A vasrúddal a kezében átmászott a kerítésen a szomszédba, ahol féltestvérének élettársa azonnal kérdőre vonta. S. Csaba azonban szó nélkül kimászott a kerítésen és a ház melletti kukoricaföldön keresztül elmenekült. Magával vitte a vasrudat is.
Időközben a sértett segítségért kiabált és bevonszolta magát a ház konyhájába. Kiabálását családja és a szomszédok is meghallották, mindenki azonnal a segítségére sietett. Amikor a vádlott féltestvére meglátta, milyen állapotban van az idős férfi, azonnal hívta a rendőrséget, kérte őket arra is, hogy értesítsék a mentőket. A bántalmazott férfit a Kenézy Kórházba szállították, ahol több zúzódást és törést kellett ellátniuk az orvosoknak, a sértett a támadás miatt többek között orrcsont, koponya-, és ujjcsonttörést is szenvedett.
A vádlott néhány órával később rendőrkézre került.
A vádlott egyébként már nem először került szembe a törvénnyel, legutóbb súlyos testi sértés kísérlete miatt volt bent, és a 2012 júniusi bűncselekmény előtt alig egy évvel szabadult.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Ítélethirdetés

Eljáró bíróság: