Kórházi fosztogató

Tárgyalás időpontja: 
2014. február 20., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Kifosztás, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás, közokirattal visszaélés bűntette
Ügyszám: 
B. 1037/2012
Tárgyalás helyszíne: 
Debrecen, Iparkamata u. 1.
Tárgyaló: 
fszt. 20.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Vádlott: B. Attila

A vádirat szerint B. Attila rendszeres haszonszerzésre törekedve 2011. április és 2011. november 15 között 10 alkalommal lopott el többek között kisebb- nagyobb értékű értéktárgyakat, készpénzt az egyik debreceni egészségügyi intézmény épületeiből.

A vádlott első alkalommal 2011 áprilisában az egyik épület folyosóján lévő, nyitva hagyott szekrényből vitt el egy táskát. A következő hónapokban erre a helyszínre többször is visszatért és táskákat, pénztárcákat, mobiltelefonokat, készpénzt, ruhaneműt, kozmetikumokat lopott el a szekrényekből. Többször magával vitte a sértettek iratait és ha volt, bankkártyáját is, több esetben azonban – ahogyan a vádirat fogalmaz – az iratokat és egyéb apró személyes tárgyakat „ismeretlen személy megtalálta és eljuttatta a sértettnek”. Így került vissza például több orvosi tankönyv, füzet, pendrive, tolltartó is jogos tulajdonosához, amelyek szintén a nyitva hagyott folyosói szekrényből tűntek el korábban.

Az ügyészségi tényállás szerint a vádlott három alkalommal kórtermeket szemelt ki a bűncselekmény helyszínéül. 2011 novemberében például egy alvó beteg mellől vitte el a férfi mobiltelefonját. Két másik alkalommal a megkárosított betegek éppen a kórtermen kívül, orvosi kezelésen voltak, ekkor többek között telefont, táskát, készpénzt, ruhaneműt tulajdonított el a vádlott az üres kórtermekből.

B. Attila vesztét az intézményen belüli kamerarendszer okozta. A lopások után tett feljelentések során ugyanis a rendőrség bekérte a felvételeket és miután a vádlott korábban már követett el hasonló bűncselekményt, a felvételeken a nyomozók felismerték.

A bírósági eljárást nehezítette, hogy a vádlott pár hónappal ezelőtt eltűnt és csak néhány hete került rendőrkézre, bírósági elfogatóparancs alapján.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Bizonyítási eljárás lezárása, perbeszéd, ítélethirdetés

Eljáró bíróság: