Elítélte a bíróság a Debrecen belvárosában verekedő vádlottakat

Bíróság elé állítás keretében hozott ítéletet a Debreceni Járásbíróság 2020. június 23-án annak a két vádlottnak az ügyében, akik Debrecen belvárosában több szórakozó fiatalt is súlyosan bántalmaztak. A tárgyaláson a vádlottak elismerték a tettüket.

Az elsőfokú bíróság két vádlottat bűnösnek mondta ki súlyos testi sértés bűntettében, súlyos testi sértés bűntett kísérletében és rongálás vétségében, ezért az elsőrendű, büntetett előéletű 23 éves mezősasi vádlottat halmazati büntetésül 1 év 6 hónap, míg a másodrendű büntetlen előéletű 21 éves tetétleni vádlottat 1 év 1 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. Mindkét férfi büntetésének végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két vádlott 2020. március 15-én 5 óra 45 perc körül Debrecen, Hal közben lévő egyik szórakozóhely előtt előzetes szóváltást követően tettleg bántalmaztak egy férfit, akit többször ököllel test szerte megütöttek, majd a sértett védelmére kelő másik férfit szintén bántalmazták, megrugdosták, amely során még a szemüvegét is megrongálták, eltörték.

Egy másik férfi szintén a sértett védelmére kelt, őt a két vádlott ököllel megütötte és a felső testén megrúgták, amitől a férfi a földre esett. A bántalmazás során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, míg a másik két sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban figyelemmel az elkövetés módjára és a sérült testtájékra, a vádlottak szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A bíróság ítélete jogerős.