A bíróság letartóztatta azt a gyanúsítottat, aki menyasszonyi és koszorúslány ruhákat lopott egy hajdú-bihari településen

A Debreceni Járásbíróság 2020. május 27-én távmeghallgatás útján megtartott ülésén egy hónapra elrendelte annak a 18 éves gyanúsítottnak a letartóztatását, aki betört egy biharnagybajomi házba, ahonnan ellopott két ruhát.

A rendőrségre 2020. május 21-én érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes egy biharnagybajomi családi házba betört, ahol a sértett esküvői ruhákat és különböző ajándéktárgyakat tárolt. A 18 éves fiatal ittas állapotban bemászott az udvarra, majd a ház hátsó teraszának üvegajtaját betörte és bement az ingatlanba. A gyanúsított a szobákban körbenézett, majd az egyik helyiségből ellopta a sértett menyasszonyi és a koszorúslány ruháját, majd a házból távozott. A fiatal a két, együttesen 105.000 forint értékű ruhát, még aznap 1500 forintért el is adta egy ismerősének.

A rendőrök a feljelentést követően beszerzett adatok eredményeként azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit 2020. május 25-én a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállítottak és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgattak.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése, mert szabadlábon hagyása esetén fennáll a bűnismétlés reális veszélye, mivel vagyoni viszonya rendezetlen, munkanélküli, megélhetését bűncselekmények elkövetése útján biztosítja. A 18 éves fiú ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban, mivel sorozatjelleggel követ el lopásokat. A nyomozási bíró indokolásában rámutatott, hogy a gyanúsított a bűncselekményt a legutóbb vele szemben alkalmazott javítóintézeti nevelésből történő ideiglenes elbocsátás ideje alatt követte el. 

A bíróság végzése végleges.