Beugrott a sértett udvarára és az ablakon keresztül leselkedett

A Berettyóújfalui Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy 35 éves férfit magánlaksértés vétsége miatt.   

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2020. január 9-én 0 óra 20 perc körül egy Hajdú-Bihar megyei településen lévő ház kerítésén átugrott azért, hogy az ingatlanban lakó nőt meglesse. Amikor a vádlott benézett az ablakon, ezt a megrémült nő is észrevette, aki ijedtében kérdőre vonta a hívatlan látogatót. A férfi ezután az ingatlan területéről elmenekült. A sértett az esetről értesítette a rendőrséget és a magánlaksértés miatt előterjesztette magánindítványát. A férfit a rendőrök azonosították, kihallgatásán elmondta, hogy már korábban tetszett neki a nő és egy éjszakai sétálgatás során úgy döntött, hogy meglesi, ezzel nem akart bűncselekményt elkövetni.

A 2020. március 10-én meghozott büntetővégzésével a bíróság a vádlottat 1 év 6 hónap időtartamra próbára bocsátotta.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A döntést az ügyészség tudomásul vette, a vádlott a büntetővégzést 2020. március 25-én átvette, azonban határidőben nem nyilatkozott, így az jogerőssé vált.