Elhangoztak a perbeszédek – másodfokú ítélet várható az „ebesi bróker” ügyében

A Debreceni Törvényszék 2019. március 28-án nyilvános ülést tartott K. S. vádlott ügyében, akit a médiatartalom-szolgáltatók korábban az „ebesi bróker”-ként említettek írásaikban. 

A férfit 2018. április 11-én mondta ki bűnösnek a Debreceni Járásbíróság 556 rendbeli csalás, és sikkasztás bűntettében, valamint 552 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében. A vádlott 559 sértettől csaknem 2 milliárd forintot csalt ki 2011 és 2013 között. Az elsőfokú bíróság a vádlottat 12 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra ítélte és végleges hatállyal eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

A nyilvános ülésen a bíróság ismertette a Debreceni Járásbíróság ítéletét, valamint a fellebbezéseket és nyilatkoztatta a vádlottat a személyi körülményeit illetően. A tanács elnöke ezt követően felolvasta a bíróságra 2019. március 25-én írásban beérkezett vallomását, amelyben teljes körűen beismerte a bűncselekmények elkövetését.

Ezt követően került sor a vádlott vezető ügyvédjének védőbeszédére, aki fellebbezését a büntetés kiszabásának enyhítése vonatkozásában tartotta fenn.

Az ügyész beszédében előadta, hogy az elsőfokú bíróság a büntetőeljárási szabályokat betartva folytatta le a bizonyítási eljárást, az ítélet indokolása részletes, a bizonyítékok ok-okozati láncolata alapján egyértelműen következtetni lehet a bűnösségre a vádlott akkori tagadásával szemben. 

Ezt követően utolsó szó jogán felszólalt a vádlott, aki bocsánatot kért a károkozás miatt.

Az ügyben a másodfokú ítélet kihirdetésére várhatóan 2019. április 10-én 9 órakor kerül sor a Debreceni Törvényszéken.