Debreceni Járásbíróság

Cím
4024 Debrecen, Arany János u. 25-31.
Központi telefonszám
+36 52 521 821
fax: +36 52 368-158 polg
+36 52 368-336 bünt
E-mail cím
birosag@debrecen.birosag.hu
panasz@debrecen.birosag.hu
Elnök
Dr. Vágó Zsolt
Elnökhelyettes
Dr. Komlóssi Zsuzsanna Fruzsina
Csoportvezető (büntető)
Dr. Hornyák Zsolt
Csoportvezető (polgári)
Dr. Varga Nelli
Csoportvezető (végrehajtási és peren kívüli ügyek)
Dr. Gábor Áron

Ügyfélfogadási rend

A kezelőirodák ügyfélfogadási rendje
A Debreceni Járásbíróságon az irodák minden nap 9-11 óráig tartanak ügyfélszolgálatot.
A panasznapok idején az ügyfélszolgálat 8-15 óráig tart.
Ügyfélsegítő ügyintézés
Szerda: 8-15,30 óráig
Az ebédidő 12:00-12:30 óráig tart.
Szabálysértési ügyek illetékessége
2013. július hó 1. napjától a Hajdú-Bihar megye illetékességét érintő gyorsított szabálysértési ügyekben a Debreceni Járásbíróság jár el, mint központi szabálysértési csoport.

2015. március hó 1. napjától ugyancsak a Debreceni Járásbíróság jár el a Hajdúböszörményi Járásbíróság és a Hajdúszoboszlói Járásbíróság, illetékessége alá tartozó nem peres szabálysértési ügyekben.

Továbbá szintén a Debreceni Járásbíróság jár el a Püspökladányi Járásbíróság esetében 2015. november hó 1. napjától, valamint a Berettyóújfalui Járásbíróság esetében 2016. március hó 1. napjától, az adott bíróságok illetékessége alá tartozó nem peres szabálysértési ügyekben

Megközelíthetőség autóval

GPS: 47.526539, 21.622305

TÁJÉKOZTATÁS A BÍRÓSÁG ÉPÜLETÉBE TÖRTÉNŐ BELÉPÉS SZABÁLYAIRÓL

Tisztelt ügyfelek!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Debreceni Törvényszék elnöke a 2020.El.II.B.17/4. számú utasításával valamint a Debreceni Járásbíróság elnöke 2020.El.II.B.7/3. számú utasításával a koronavírus-fertőzés (COVID-19) megjelenése és a járvány megelőzése érdekében a bíróság épületébe történő belépés rendjét a következők szerint szabályozta:

  • a beléptetést végző rendészek a beléptetéskor kötelesek megkérdezni a belépésre várakozó személyeket, hogy a belépést megelőző 2 hétben jártak-e külföldön, valamint az elmúlt 2 hétben kapcsolatba kerültek-e olyan személlyel, aki koronavírus fertőzéssel kapcsolatban karanténba került, vagy koronavírus fertőzött volt,
  • amennyiben a koronavírussal való érintkezés valószínűsíthető, a belépésre várakozó személy nem léptethető be az épületbe. Az esetet a rendészek haladéktalanul kötelesek jelenteni az Elnöki Irodavezetőnek. Az esetről soron kívül értesíteni kell a tiszti főorvost.
  • a bíróság ebben az esetben igazolja az ügyfél megjelenését, de megtagadja a beléptetését. A beléptetés megtagadásáról és megjelenésről igazolást kell kiállítani az erre rendszeresített nyomtatványon.
  • Minden ügyfélként az épületbe belépő személy testhőmérsékletét – a test érintésének mellőzésével - meg kell mérni, 37,2 C feletti testhőmérséklet esetén az épületbe történő belépése nem engedélyezett.
  • A kezelőirodák ügyfélfogadási rendje:
    • Hétfőtől péntekig: 09:00 órától 10:00 óra.
  • A Debreceni Járásbíróságon az ügyfélfogadás időtartama ügyfelenként legfeljebb 5 percre korlátozódik.

Azon ügyfeleinknek, akik számára a beléptetés engedélyezett, fertőtlenítőszerrel történő kézmosás lehetőségét biztosítjuk!

                                                                  Dr. Vágó Zsolt sk.

                                                               a Debreceni Járásbíróság elnöke


TÁJÉKOZTATÁS ÜGYFÉLSEGÍTŐI NAP SZÜNETELTETÉSÉRŐL

Tisztelt ügyfelek!

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a Debreceni Törvényszék elnöke a 2020.El.II.B.17/4. számú utasításával a koronavírus-fertőzés (COVID-19) megjelenése és a járvány megelőzése érdekében elrendelte az ügyfélsegítő nap szolgáltatásainak visszavonásig történő szüneteltetését. 

Az online időpontra bejelentkezett ügyfeleinket közvetlenül tájékoztatjuk, hogy a megadott időpontban megjelenniük nem kell, további időpont foglalásokat jelenleg nem áll módunkban fogadni.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bírósági ügyintézésre tartozó problémáik megoldásához, ügyeik intézéséhez szükséges számos közérdekű információt találnak a www.birosag.hu oldalon, ahonnan az esetleg szükséges nyomtatványok is letölthetők.

A bíróságon az ügyfélfogadási időben nincs lehetőség az ügyfélsegítői nap szolgáltatásaihoz hasonló információk kérésére.

                                              Dr. Vágó Zsolt sk.

                                     a Debreceni Járásbíróság elnöke


Akadálymentesítés

Az épület teljes mértékben akadálymentesített.

A főbejáratnál mozgássérült lift útján a portaszolgálat értesítése mellett lehet az épületbe a mozgáskorlátozottaknak bejutniuk, majd az aulából közvetlenül a földszinti tárgyalótermekbe, kezelőirodákba, a büfébe, illetve a mellékhelyiségekbe.

Az emeleti tárgyalókhoz való megközelítés az épületben elhelyezett 3 lift útján a portaszolgálat tagjainak kísérete mellett történik.

Lehetőség van a bíróság épülete mellett található mélygarázsból rámpán is a főbejárathoz jutni.

A bíróság rendelkezik akadálymentes infoterminállal, a dísztárgyaló pedig indukciós hurokerősítővel.