2023. január 1. napjától iFORM űrlapon is lehetővé vált a beadványok elektronikus benyújtása

2023. január 1. napját követően a bíróságokkal folytatott elektronikus kommunikáció során – az ÁNYK űrlap használata mellett - lehetővé vált az iFORM űrlap használata is.

Az IFORM űrlapok a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen (SZÜF) a „Bíróság” menüpontban érhetőek el a https://magyarorszag.hu/  oldalon. Itt van lehetőség az iFORM űrlapokat kitölteni és a bíróság, illetve az Országos Bírósági Hivatal részére beküldeni. Az iFORM űrlap használata esetén a méretkorlátot meghaladó fájlok egy erre a célra kifejlesztett ún. .xcz kisalkalmazásban rögzíthetők, mely https://birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai oldalról érhető el.

A bírósággal folytatott elektronikus kommunikáció előfeltétele iFORM űrlap alkalmazása esetén is változatlanul az, hogy a beküldő rendelkezzen Ügyfélkapu/Cégkapu/Hivatali kapu regisztrációval. Egyebekben a beküldést követően kapott értesítések változatlanok és az illetékfizetési kötelezettség teljesítésére is az eddig ismert módokon van lehetőség az iFORM űrlap benyújtása esetén is.

 

Forrás: https://birosag.hu/hirek/kategoria/ugyfeleknek/2023-januar-1-napjatol-if...