Készül a hatodik bíróságtörténeti kiadvány

A Debreceni Törvényszék sikeresen szerepelt az Országos Bírósági Hivatal Ráth György Bírósági Történelem és Hagyományápolás 2022. évi pályázatán. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a törvényszék folytatja a csaknem egy évtizede megkezdett bíróságtörténeti kutatását.

Az elmúlt évek során öt könyv látott napvilágot a Debreceni Törvényszék gondozásában, melyek Debrecen, Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló és Püspökladány jogszolgáltatásának történetét dolgozták fel.   

A sorozat jelenleg készülő hatodik kötete – A jogszolgáltatás története Debrecenben II.- kapcsolódik a járásbírósági szervezetrendszer felállításának 150. évfordulójához. A kiadvány az 1872-1949 közötti időszakra fókuszálva a 2014-ben megjelent első kötet óta eltelt időben feltárt kutatási eredményeket kívánja bemutatni.

A Debreceni Törvényszék a debrecenitvsz@birosag.hu e-mail címre várja azok jelentkezését, akik a debreceni igazságszolgáltatáshoz köthető emléktárgyat, emlékiratot, fényképfelvételt, egyéb régi iratot őriznek.